FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.09 // 10.3.2019

​"He näyttivät jotain erityistä" - Eremenkolta kehut tuoreille sopimuspelaajille

​"He näyttivät jotain erityistä" - Eremenkolta kehut tuoreille sopimuspelaajille

"Jere" nostaa nuoren kaksikon esimerkiksi myös muille. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kertoi sunnuntaina solmineensa ammattilaissopimukset Daniel Håkansin ja Jeremiah Strengin kanssa.

Kaksikon nousu SJK:n ykkösmiehistöön on ollut nopea. Nuoret VIFK-kasvatit tulivat alunperin juniorisopimuksella SJK Akatemiaan, mutta esitykset talven aikana nostivat kaksikon nopeaa vauhtia liigamiehistöön.

SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko on ollut tyytyväinen siihen, mitä hän on nähnyt kaksikossa.

- Mielestäni tämä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka asiat voivat jalkapallossa mennä. Heidät kiinnitettiin meidän akatemiaan, mutta kun meillä oli joulukuussa tarvetta pelaajille harjoituksiin, kysyin Jani Uotiselta suosituksia, että ketkä voisivat tulla meidän mukaamme harjoituksiin. Hän suositteli muun muassa Håkansia ja Strengiä. Sitten harjoituksissa he näyttivät jotain erityistä. Molemmat tekivät työtä sen eteen, että he ansaitsevat tämän tilaisuuden, kertoo Eremenko.

- Olen erittäin iloinen heidän puolestaan. Kaksi nuorta pelaajaa, erilaisilla ominaisuuksilla ja eri pelipaikoilla. Ja erityisesti nuoria pelaajia, jotka ovat halukkaita tekemään töitä ja tekemään kaikkensa kehittyäkseen. Heidän asenne on oikea ja kumpikaan ei treeneihin tullessaan pelännyt näyttää, mitä he osaavat, Eremenko jatkaa.

Eremenko painottaa samalla sitä, että Håkans ja Streng ovat omilla ansioillaan viitoittaneet tietä paitsi itselleen myös muille nouseville pelaajille.

- Mielestäni tämä on erinomainen esimerkki myös muille nuorille pelaajille, että kaikki on mahdollista jalkapallossa ja se on ensisijaisesti sinusta itsestäsi kiinni. Totta kai aina on myös muita asioita, jotka vaikuttavat menestykseen, mutta se voi mennä myös näin. En usko, että Jere tai Daniel alun perin ajattelivat, että he pääsevät heti mukaan edustukseen. Mutta silti näin tapahtui.

- Ja tämä on esimerkki siitä, että näin voi tapahtua koska tahansa. Ja se tilaisuus kannattaa käyttää. Heillä on totta kai vielä paljon varaa kehittyä pelaajina, mutta me autamme heitä siinä. Ja pitää ymmärtää, että kaikki ei tapahdu hetkessä, mutta heillä on ainakin siihen ja SJK:n toimintatapaan sopiva asenne, korostaa Eremenko.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia