AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 9.3.2019

Interille vankkaa kokemusta kovista sarjoista - argentiinalaispuolustaja sopimukseen

Interille vankkaa kokemusta kovista sarjoista - argentiinalaispuolustaja sopimukseen

FC Interin kauden 2019 joukkueen täydentää 29-vuotias argentiinalainen puolustaja Luciano Balbi. Balbin sopimuksen myötä Interin joukkue alkavalle Veikkausliigakaudelle on valmis.

Kokeneen laitapuolustajan edellinen seura oli Espanjan toisen sarjatason Extremadura, jonka kanssa Balbi purki sopimuksensa tammikuun lopussa.

Argentiinalainen Balbi on pelannut urallaan kaikkiaan sata Argentiinan pääsarjan ottelua Lanúsin, Huracánin ja Unión Santa Fen joukkueissa. Argentiinan liigan kärkipäässä useana vuonna olleen Lanúsin kanssa Balbi on voittanut Etelä-Amerikan seurajoukkuekilpailu Copa Sudamericanan 2013. Huracánin riveissä Balbi on voittanut Argentiinan Supercopan 2014 ja tullut Copa Sudamericanassa toiseksi 2015.

Argentiinan ja Ecuadorin liigojen lisäksi Balbi pelasi kaudella 2016-17 espanjalaisen Real Valladolidin paidassa 40 Espanjan toisen sarjatason ottelua. Balbi palasi Espanjan toiselle sarjatasolle Extremaduran joukkueeseen kuluvalle kaudelle, mutta jätti seuran tammikuun siirtoikkunan viime hetkillä.

FC Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan Balbin ansioluettelon aiemmilla seuroilla ei kuitenkaan ollut ratkaisevaa merkitystä pelaajan hankkimisessa. Puolustaja on harjoitellut kuluvan viikon ajan joukkueen mukana Marbellassa ja vahvistanut Riveiron käsitystä pelaajasta.

- Balbilla on kokemusta hyvistä sarjoista. Pelaajana hän on nopea ja pallon kanssa taitava. Hän puolustaa aggressiivisesti, mutta hänellä on myös kykyä hyökätä, Riveiro kuvailee.

FC Inter ja Balbi ovat yhteisesti sopineet sopimuksen tässä vaiheessa elokuuhun asti. Balbi matkustaa Suomeen ensi viikolla ja peliluvan saapumisesta riippuen hän on valmennuksen käytettävissä jo ensi viikon sunnuntaina pelattavassa Suomen Cupin ottelussa.


Lisää uutisia