vko.09 // 8.3.2019

Inter taipui Marbellassa Startille - legendalle "Mestari-kortti"

"Furkankin" ruuti oli kosteaa perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin IK Startia vastaan perjantaina pelaama harjoitusottelu Marbellassa päättyi norjalaisten 2-0 (1-0) -voittoon.

Inter kontrolloi palloa ottelun ensimmäisellä jaksolla. Varsinkin ensimmäinen puoli tuntia oli joukkueelta hyvää pelaamista. Pallo liikkui pelaajalta toiselle, mutta tilaa matalalla puolustaneen norjalaisjoukkueen linjojen välistä, saatikka selustasta oli vaikea löytää.

Kotijoukkueen statuksella ottelussa pelannut Start vastaavasti kyttäsi Interin huonoja syöttöjä ja pallonmenetyksiä, joista se lähti nopeasti hyökkäämään kohti Inter-maalia. Yksi tällainen tilanne tuli pelin 14. minuutilla, jolloin Aron Sigurdason keskitti pallon Adeleke Akinyemille, jonka kääntölaukauksen Henrik Moisander torjui.

Interin parhaat maalitilanteet ensimmäisellä jaksolla tulivat Filip Valencicille, jonka laukaus meni hiukan ohi etukulman 18. minuutilla ja kaksi minuuttia tästä Mikko Kuninkaalle, joka pääsi yksin läpi Hanson Boakain tarjoilusta. Myöskään tämä yritys ei löytänyt tietään maaliin.

Ensimmäisen jakson viimeinen vartti oli Interille vaikea. Startin Akinyemi oli vapaassa tilanteessa 33. minuutilla, mutta tämän yrityksen torjui hyvin Moisander. Kaksi minuuttia edellisestä tilanteesta Start onnistui lopulta maalinteossa. Maalista vastasi upealla puskulla takakulmaan Mathias Bringaker.

Inter saa kiittää maalivahti Moisanderia siitä, että se ei päästänyt ensimmäisellä jaksolla yhtä maalia enempää. Jakson loppuun Inter-vahti torjui vielä kaksi Akinyemin läpiajoa jalallaan.

Tauolla Inter teki peräti seitsemän pelaajavaihtoa ja jatkoi vaihtorulettiian vielä toisen jakson aikana vaihtamalla kentälle kaikki 11 ottelun alussa vaihdossa ollutta pelaajaa. Tämä sekoitti jonkun verran joukkueen pelaamista. IK Start sen sijaan tuli vahvasti toisen jakson alkuun. Toisen jakson Interin maalilla pelannut Aati Marttinen sai venyä parhaimpaansa 48. minuutilla, kun hän torjui Kristjan Finnbogassonin ohjauksen alakulmasta.

Ottelun lopullisesti ratkaissut toinen maali syntyi 51. minuutilla Sander Sjökvistin jalasta. Tilanteen pohjusti keskityksellä oikeasta laidasta Mikael Ukland.

Toisen jakson alussa pelaamisensa kanssa vielä tuskaillut Inter paransi tekemistään ottelun loppua kohti, eikä kavennusmaalikaan olisi missään nimessä ollut vääryys. Mika Ojala pääsi ohjaamaan Daniel Kamyn keskityksestä 69. minuutilla, mutta ohjaus meni ohi maalin.

Timo Furuholmilla oli kaksikin hyvää tilannetta viimeisen kolmen minuutin aikana. Ensimmäisen näistä torjui varmasti Start-vahti Jonas Deumeland. Viimeisen minuutin läpiajonsa hän nosti hiukan ohi takatolpan.

Ennen ottelun alkua Marbellassa nähtiin pienimuotoinen seremonia, kun Interin tekninen johtaja Vesa Mäki luovutti ikuiseen sisäänpääsyyn Interin otteluihin oikeuttavan kultaisen "Mestari-kortin" vuoden 2008 joukkueen Diego Corpachelle. Nykyään Marbellassa asuva Diego on ollut iso apu Marbellan leirijärjestelyissä Interille.

Interin ottelut jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina 17.3., jolloin on jälleen tosi kyseessä, kun pelataan Suomen Cupin jatkopaikasta oululaisen Herculeksen vieraana. Marbellasta takaisin Suomeen joukkue palaa sunnuntaina.