FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.09 // 7.3.2019

​Pelaajat ja fanit talkoissa – jäätä murrettiin joukolla Rovaniemen Keskuskentältä

​Pelaajat ja fanit talkoissa – jäätä murrettiin joukolla Rovaniemen Keskuskentältä

Rovaniemen Keskuskentällä tehtiin kesää urakalla. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n Veikkausliigajoukkue, seuran kakkosjoukkue sekä joukko faneja aloitti kesän teon Rovaniemen Keskuskentällä torstai-iltana.

Kun Veikkausliigakauden alkuun on alle kuukausi aikaa, haluavat valmennus ja pelaajat jo ulkokentille. Siihen eivät Rovaniemellä riitä säätoiveet eikä aina edes keskuskentän jalkapallonurmen alla hyrräävä vesilämmitys, vaikka veden lämpötilaakin on nostettu.

Nurmen päällä on jääpitoinen lumikerros, jota liki 50 henkilön armeija rikkoi Lapin Kansan mukaan lapioilla, lumikolilla ja muilla vempaimilla. Millään koneella kentälle ei voi enää mennä.

– Tavoitteena on rikkoa pintaa niin, että lämpö vaikuttaisi nopeammin sulamiseen, kertoi talkoihin osallistunut RoPSin toiminnanjohtaja Hannu Korhonen.

Korhonen ja kumppanit olivat ynnäilleet, että kentällä on vielä noin 700 kuutiota poistettavaa lunta. Se millä irtolumi ja -jää poistetaan, ei ollut vielä tietoa.

– Kaupungin pyrkimyksenä on ollut, että kenttä saataisiin käyttöön viikolla 12, Korhonen kertoi.

RoPS:lla on sovittuna harjoitusottelu AC Oulua vastaan lauantaina 23. maaliskuuta. Se on tarkoitus pelata Keskuskentällä. Mikäli joukkue etenee Suomen Cupissa jatkoon reilun viikon kuluttua Valkeakoskella FC Hakaa vastaan, toiveena on luonnollisesti saada myös puolivälieräottelu kotikentälle.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia