FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.09 // 7.3.2019

Leedsin Aapo Halme nimesi uransa tärkeimmät valmentajat - ”Kehityin sillä kaudella paljon”

Leedsin Aapo Halme nimesi uransa tärkeimmät valmentajat - ”Kehityin sillä kaudella paljon”

Aapo Halme pelasi HJK:n paidassa liigaa kausilla 2015-2017 yhteensä 29 ottelua. (Kuva: Juha Tamminen )

Englantilaisen Leeds Unitedin ja Suomen U21-maajoukkueen toppari Aapo Halme nimesi RoPS:n Toni Koskelan yhdeksi uransa merkittävimmistä valmentajista.

21-vuotias Aapo Halme siirtyi Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Leeds Unitedin organisaatioon tammikuussa 2018 HJK:sta. Hän ehti pelata Klubissa edustusjoukkueen lisäksi myös Klubi04:ssä, jossa puolustajan valmentajana toimi Toni Koskela. Uransa toiseksi merkittäväksi valmentajaksi Halme nimesi FC Hongasta Timo Askolinin, joka tunnetaan myös lempinimellä Panda.

- Panda valmensi minua melkein viisi vuotta ja hän on varmasti tehnyt minusta sellaisen pelaajan kun nyt olen. Tonilta opin paljon taktisia asioita. Kehityin sillä kaudella Klubi04:ssa paljon, Halme toteaa Suplan Huucast-podcastissa.

- (Tonin pärjääminen) ei ole ollut yllätys. Hänen työmoraalinsa on kova, varmasti tulee menestymään.

Halme on FC Hongan kasvatti ja hän myös debytoi Veikkausliigassa espoolaisseurassa.

- Seuraan Hongan otteita ja olen todella iloinen, että he ovat taas Veikkausliigassa. Kun Honka tippui, niin minun piti vaihtaa HJK:hon. Menin Klubi04:n riveihin ja se oli hyvä ratkaisu. Tällä hetkellä seuraan paljon myös HJK:ta, siellä on tuttuja pelaajia ja tuttu valmentaja.

Honka jatkaa pelejään Suomen Cupissa, mutta HJK:n talvi on ollut tuloksellisesti vaikea. Mika Lehkosuon joukot eivät selvinneet cupissa neljännesvälieriin.

- Se on epätyypillistä HJK:lle, mutta he yrittivät varmasti parhaansa. Välillä fudis on tuollaista, aina ei voi onnistua. Kun liigakausi alkaa, niin he alkavat varmasti taas voittamaan. Honka on varmasti ihan mitalitaistossa. Heidän peli ja pelaajisto näyttää hyvältä. Tulen seuraamaan Veikkausliigaa kesällä.

Halme kommentoi haastattelussa myös Juha Malisen johtamaa Suomen U21-maajoukkuetta, joka leireilee kuun lopulla Espanjassa. Pikkuhuuhkajat kohtaa Marbellassa Norjan ja Bulgarian.

- Minulla on kovat odotukset, meillä on tosi hyvä jengi. Meidän pitäisi näyttää heti, että pelaamme hyvin ja voitamme. Se on tärkeää itseluottamukselle. Edessä on karsintoja ajatellen tärkeä leiri. Karsintalohko on sellainen, että meillä mahdollisuudet jatkoon.

Suomen syksyllä alkavaan EM-karsintalohkoon arvottiin vastustajiksi Tanska, Romania, Ukraina, Pohjois-Irlanti, Malta.

Lisää uutisia