AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 5.3.2019

"Vuoden tähän asti kovatempoisin peli" - HJK sai hyvää tuntumaa

"Vuoden tähän asti kovatempoisin peli" - HJK sai hyvää tuntumaa

Akseli Pelvas myönsi kolmen pikamaalin ratkaisseen. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n kevään leirin ensimmäinen harjoitusottelu ei antanut suurta riemun aihetta.

Klubilla oli toisella puoliajalla synkkä 10-minuuttinen, jonka aikana vastustaja Shakhter Soligorsk teki voittoon tarvittavat kolme maalia.

– Ottelu oli vuoden tähän asti kovatempoisin peli, mukaan lukien Rangers ja Hammarby matsit, totesi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– 60 minuuttia pelasimme tasaisesti, ensimmäisellä puoliajalla jopa ottelua halliten. Mutta vastustajan maalin jälkeen emme enää pystyneet vastaamaan tempoon, jatkaa Lehkosuo.

HJK:n hyökkääjä Akseli Pelvas on samoilla linjoilla Lehkosuon kanssa.

– Eka jakso oli hyvin tasaista peliä molemmin puolin. Soligorsk yritti aika suoraviivaisesti päästä meidän maalille ja me taas pidettiin palloa ja pari ihan hyvää paikkaa luotiin. Toka jakso alko aika samoissa merkeissä. Mut siinä noin tunnin pelin jälkeen meidän peli vähän herpaantui ja Soligorsk pääsi tekemään kolme maalia suht nopeaan, eikä siitä enää oikein toivuttu, kiteyttää Pelvas.

Ottelu oli varsin raju, eikä tuomari säästellyt kortteja. Vastustaja tuli päälle erittäin kovaa ja kyseenalaisin keinoin, ja Klubi antoi kyllä takaisin. Ensimmäisellä puoliajalla vastustajan Elis sai toisen keltaisen kortin ja sen myötä ulosajon. Hämmästystä herätti kuitenkin se, että toisella puoliajalla vastustaja pelasi jälleen täydellä miehistöllä.

– Ennen ottelua tuomari ilmoitti, että jos pelaaja saa kaksi keltaista ensimmäisellä puoliajalla, saa toiselle puoliajalle ottaa uuden pelaajan kentälle, suoralla punaisella ei. Aika outo sääntö, hämmmästeli Lehkosuo.

HJK jäi ottelun jälkeen vielä treenaamaan hotellin läheiselle kentälle 1,5 tunniksi.

- Treenasimme tosi kovaa ja saimme hyvin kuormat tasattua, joten tiistaina kaikilla on palauttavat treenit, päättää Lehkosuo.

Klubin toinen treenimatsi pelataan perjantaina 8.3. kello 16.00 Suomen aikaa, vastassa tuolloin ukrainalainen Obolon Kiev. HJK TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia