vko.09 // 5.3.2019

FC Lahti tasapeliin Turkin leirillä

FC Lahti pelasi maalittoman 0-0 -tasapelin ukrainalaista FK Obolon Brovar Kiovaa vastaan Turkin leirillä Belekissä.

Kovatasoinen ja vauhdikas ottelu oli tasainen, vaikka Lahti loikin kenties hieman maukkaammat maalipaikat.

Ensimmäisellä jaksolla Lahti onnistui tukkimaan ukrainalaisten vaarallisen oikean laidan, eikä Obolon juuri paikoilla juhlinut. FC Lahden paras paikka syntyi puolestaan Eemeli Virran hyvästä riistosta. Virta käänsi pallon nopeasti hyökkäykseen ja löysi laidalta Josun.

Espanjalaisen keskitys lipui suoraan Jasin Assehnounille, mutta laiturin tökkäys meni niukasti ohi. Lahti sai myös kertaalleen pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio. Obolon joutui myös ensimmäisellä jaksolla vajaalle, kun Denis Ostrovskii sai punaisen kortin. Muuten jakso oli varsin tasainen.

Toisella jaksolla Obolon Brovar joutui puolustuskannalle. Miesylivoima kuitenkin alkoi näkyä vasta ottelun lopussa ja maalipaikkoja alkoi syntyä Lahdelle. Paras paikka tuli Ville Salmikivelle, mutta hyökkääjän veto kohosi hieman yli maalin. Brovar sai pallon kertaalleen kulmatilanteesta Lahden maaliviivalle, mutta Mikko Hauhia siivosi ja näin ollen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Ottelun jälkeen FC Lahden valmennustiimiin kuuluva Pekka Lagerblom luonnehti peliä tasaiseksi. Hänen mukaansa Lahti paransi huomattavasti edellisestä HJK-ottelusta. Lagerblom piti myös tärkeänä, että nuoret pelaajat saivat kokemusta kovaa pelaavista kansainvälisistä vastustajista.

- Aloitimme ottelun hyvin ja hallitsimme kenttätapahtumia hienokseltaan. Saimme muutaman läheltä-piti-tilanteen rakennettua, mutta muuten ensimmäinen jakso oli varsin tasainen. Toinen jakso oli meiltä miesylivoiman takia pallonhallintaa. Saimme kuitenkin vasta lopussa hyökkääjille luotua paikkoja. Emme kuitenkaan saaneet palloa sisään. Kokonaisuudessaan ottelu oli iso parannus HJK-matsiin. Kollektiivinen puolustuspelaamisemme oli korkealla tasolla koko joukkueella. Oli myös hyvä saada nuorille pelaajille kokemusta kovaa pelaavista kansainvälisistä vastustajista. Perjantaina haaste kovenee entisestään, kun FK Homel tulee kokeilemaan rahkeitaan meitä vastaan, Lagerblom kertoo FC Lahden verkkosivuilla.

FC Lahden ja Saarikoski Travelsin Turkin leirin seuraava ottelu pelataan perjantaina 8. maaliskuuta valkovenäläistä pääsarjajoukkuetta FK Homelia vastaan.