AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.08 // 3.3.2019

​FC Lahden puolustus toimii, mutta ylempänä petrattavaa - "Sen kanssa on vielä tekemistä"

​FC Lahden puolustus toimii, mutta ylempänä petrattavaa - "Sen kanssa on vielä tekemistä"

FC Interistä FC Lahteen siirtyneen Teemu Penninkankaan mielestä FC Lahden puolustuspelaaminen on toiminut ehjästi. (Kuva: Juha Tamminen)

Hyvin Suomen Cupissa esiintynyt FC Lahti on esittänyt laadukasta puolustuspeliä. Hyökkäyspeli ei ole sujunut joukkueen puolustajahankinnan mukaan ihan yhtä mallikkaasti.

FC Lahti on pelannut Suomen Cupin lohkovaiheessa viisi ottelua ja voittanut niistä kolme. Joukkue on jo varmistanut jatkopaikkansa cupin 16 parhaan joukkoon.

Lahtelaisten riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Teemu Penninkangas on pelannut vain kahdessa cupin ottelussa sairastumisen takia. Alakerran monitoimimies sanookin, ettei lähde analysoimaan omiensa otteita sen takia liikaa.

Puolustuspelaaminen kerää kuitenkin kehuja häneltä.

- Puolustuspäässä tuntuu, että meillä on toiminut hyvin. Joukkueena puolustaminen on sellainen tiivis paketti. Ei olla oikeastaan päästetty vastustajaa paikoille, Penninkangas aloitti ja jatkoi:

- Mutta ehkä hyökkäyssuunnassa se menee joskus ehkä vähän sellaiseksi puuroksi, eikä oikein päästä itsekään sinne varsinaisille tekopaikoille kovin paljoa.

Lahti on tehnyt viidessä cup-pelissä kuusi maalia ja päästänyt seitsemän. Maaleista peräti neljä meni omiin viime viikon kamppailussa HJK:ta vastaan.

- Yhteinen lanka siihen, mitä tehdään siellä viimeisellä kolmanneksella - sen kanssa on mielestäni vielä tekemistä, Penninkangas sanoi.

FC Lahti matkasi lauantaina viikon kestävälle leirille Turkkiin.

Lisää uutisia