FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 24.2.2019

16-vuotiaan lupauksen unelma toteutui - ”Jos saa toivoa ketä vastaan tekee ensimmäisen maalin”

16-vuotiaan lupauksen unelma toteutui - ”Jos saa toivoa ketä vastaan tekee ensimmäisen maalin”

Kuva: FC Lahti / Taneli Okkonen

FC Lahden Pyry Lampinen vaihdettiin lauantaina kentälle Suomen Cupin ottelussa ja tuloksena oli nuoren ensimmäinen maali kotikaupungin edustusjoukkueessa.

16-vuotias Pyry Lampinen vaihdettiin HJK:ta vastaan kentälle 70. minuutilla ja 1-4-kavennusosuma syntyi tuomarin antamalla lisäajalla. Kyseessä oli Lampisen ensimmäinen maali FC Lahden edustusmiehistössä. Osuma oli nuorelle erityinen.

- Jos saa toivoa ketä vastaan tekee ensimmäisen maalin, niin se on tietenkin HJK. Tuntuu todella hyvältä, vaikka tulikin tappio. Meillä oli jatkopaikka valmiina, niin lähdemme tästä nyt kehittämään omaa peliämme. Tästä tulee hyvä kausi, Lampinen iloitsi.

- Olen pelannut A-junioreissa ja toipunut loukkaantumisesta. Oli hienoa päästä kentälle edustuksessa ja käyttää näytönpaikka hyväksi. Maalinteko ja se, että on ratkaisupaikoissa mukana, on minulle tärkeää.

Kilpailu pelipaikoista on tiukkaa Sami Ristilän miehistössä. Viime kaudella nuorista läpimurron teki muun muassa vuonna 2000 syntynyt Teemu Jäntti. Vuonna 2002 syntynyt Lampinen haluaa olla seuraava.

- Tavoitteeni on olla koko ajan pelaavassa kokoonpanossa. Haluan saada minuutteja, maaleja ja maalisyöttöjä. Tavoite on myös, että olemme joukkueena kärkikahinoissa.

FC Lahti oli varmistanut jatkopaikkansa Suomen cupissa jo ennen HJK-ottelua. Helsinkiläiset puolestaan tarvitsivat Lahdesta pisteitä ja heidän jatkopaikkansa jäi muiden käsiin. Cupin lohkovaiheen viimeiset kamppailut pelataan ensi viikonloppuna.

- HJK tuli peliin hyvällä sykkeellä, heillä ei ollut jatkopaikka varma. Heidän oli pakko voittaa. Me olimme alussa vähän löysällä jalalla liikkeellä. HJK rokotti ja peli oli jopa 4-0. Me teimme maalin, emmekä lannistuneet vaan jaksoimme yrittää loppuun saakka, Lampinen totesi.

- Tavoitteemme oli saavuttaa jatkopaikka. Nyt tavoite on voittaa jokainen peli, mennä finaaliin ja hoitaa siitä europaikka.

FC Lahti lähtee ensi viikolla ulkomaanleirille Turkkiin, jossa mustapaidat saavat kaksi kovatasoista kansainvälistä harjoitusottelua.

Lähde: Ruudun haastattelu
Lisää uutisia