FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.07 // 23.2.2019

​"Hyviä juttuja, mutta paljon parannettavaakin" - Honka ja IFK Mariehamn tasapeliin

​"Hyviä juttuja, mutta paljon parannettavaakin" - Honka ja IFK Mariehamn tasapeliin

Konsta Rasimus siirsi katseen jo lohkovaiheen päätösotteluun. (Kuva: Juha Tamminen)

Esport Arenalla taisteltiin lauantaina tärkeistä pisteistä Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnan A-lohkossa, kun Honka ja IFK Mariehamn kohtasivat.

Honka hallitsi peliä läpi ottelun, mutta vierailijoiden puolustus Oskari Forsman viimeisenä lukkonaan onnistui pitämään maalinsa loppuun asti puhtaana.

Honka otti pallonhallinnan alkuminuuteista lähtien, ja loikin avausjakson vaarallisimmat maalipaikat. 19. minuutilla Juha Hakola kokeili rangaistusalueen rajoilta, mutta laukaus suuntautui selvästi ohi IFK-maalin.

Avausjakson paras maalitilanne syntyi 27. minuutilla. Henri Aalto pelasi pallon Gael Etockille, mutta Oskari Forsman onnistui torjumaan hyökkääjän laukauksen kulmapotkuksi.

Vain minuuttia myöhemmin Hongan johtomaali oli jälleen lähellä. Lucas Kaufmannin kova laukaus boksin rajoilta suuntautui kuitenkin hieman maalin yli. Osumia ei lopulta avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen puoliajan ensimmäisen tilanteen loi muutaman minuutin pelin jälkeen IFK Mariehamn. Riku Sjöroos nousi vahvasti laidalta, leikkasi keskelle ja pääsi laukomaan. Laitahyökkääjän laukaus meni kuitenkin Tim Murrayn vartioiman Honka-maalin ylitse.

Jakson edetessä Honka otti jälleen pelin haltuunsa ja alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä kohti IFK-maalia.

Vaihdosta kentälle tullut Martin Salin oli päästä viemään keltamustat johtoon 67. minuutin kohdalla. Borjas Martin vapautti nuoren hyökkääjän karkuun IFK-puolustukselta, mutta Forsman onnistui vielä torjumaan viimeistely-yrityksen.

76. minuutilla Abel Suarez ja Sejdiu pelasivat Perovuolle hyvän paikan, mutta keskikenttäpelaajan laukaus pysähtyi IFK-puolustukseen. Juha Hakola lähetti 87 minuutilla kulmapotkun, joka tuli ensimmäisten pelaajien läpi aina Doni Arifille asti. Keskikenttäpelaajan komea volley meni kuitenkin rimaa hipoen maalin ylitse.

Aivan ottelun loppuminuuteilla Gideon Baah pääsi vielä puskemaan vaarallisesti kulmapotkusta, mutta Forsman piti maalinsa koskemattomana ja näin pisteet tasattiin 0-0 lukemin.

- Meidän pelissä oli varsinkin alussa vähän nihkeyttä, oli vaikea päästä murtautumispaikkoihin ja sitä kautta murtautumaan. Toisaalta pystyimme pitämään palloa enemmän kuin edellisissä peleissä. Oli hyviä juttuja, mutta paljon parannettavaakin, kommentoi koko ottelun vasemman laitapuolustajan paikalla urakoinut Konsta Rasimus.

Honka on tuloksen myötä A-lohkon neljännellä sijalla, kerättyään neljästä ottelusta seitsemän pistettä. Lohkovaiheen viimeinen ja jatkopaikan kannalta ratkaiseva ottelu koittaa viikon päästä lauantaina, kun FC Inter saapuu vieraaksi Esport Arenalle.

- Ei tässä tosiaan ole jatkopaikka vielä selvillä. Kyllä siihenkin otteluun täytyy totta kai lähteä ihan kaikkensa antamaan, taistelemaan pisteistä ja sitä kautta pyrkiä pääsemään jatkoon, Rasimus summaa lähtökohdat viikon päähän.

Lisää uutisia