FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 22.2.2019

​Liigadebytantti tulevista Stadin derbyistä: "Jopa Suomi-urheilun hienoimpia tapahtumia"

​Liigadebytantti tulevista Stadin derbyistä: "Jopa Suomi-urheilun hienoimpia tapahtumia"

Viime kaudella Riku Selander uurasti EIF:n paidassa HIFK:ta vastaan. Tällä kaudella hän on itse yksi tähtirinnoista. (Kuva: Juha Tamminen)

Stadin derbyjä eli Helsingin paikalliskamppaluita nähdään jälleen alkavalla Veikkausliigakaudella.

HJK:n ja HIFK:n kohtaamiset ovat kuuluneet viime vuosina Veikkausliigan huipputapahtumiin. Viime kaudella derbyjä ei pelattu, mutta tänä vuonna niitä taas nähdään HIFK:n palattua pääsarjatasolle viime kauden päätteeksi.

Vuoden ensimmäinen "halliderby" tahkottiin jo tammikuun lopulla Talin jalkapallohallissa. Silloin HJK otti niukan 1-0-voiton punapaidoista Riku Riskin osumalla.

HIFK:n uusi hankinta, Ykkösen Ekenes IF:stä täksi kaudeksi stadilaisjoukkueeseen siirtynyt Riku Selander, 24, ei ollut mukana ensimmäisessä halliderbyssä viime kauden lopulla tulleen pelikiellon vuoksi. Sen takia keskikenttäpelaaja odottaakin entistä malttamattomampana tulevia, huomattavan määrän yleisöä aiemmin vetäneitä paikallistaistoja.

- Totta kai odotan Stadin derbyjä, Suomi-futiksen ja jopa Suomi-urheilun hienoimpia tapahtumia! Selander lataa innokkaana.

Hän uskoo pystyvänsä antamaan paljon uudelle seurajoukkueelleen alkavan kauden aikana. Takana Selanderilla on hieno kausi Ykkösessä, jonka aikana hän pelasi 24 sarjapeliä isossa roolissa tammisaarelaisseura EIF:n riveissä.

- Ymmärrän hyvin peliä, joten pystyn pelaamaan monessa eri roolissa ja rytmittämään peliä. Tekniikka ja räjähtävyys ovat myös vahvuuksiani, Selander kuvailee.


HIFK kohtaa lauantaina 23.2. kello 13 alkaen FC Interin Suomen Cupin kotiottelussaan. Peli näkyy klo 12.50 alkaen suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia