FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 22.2.2019

Kuusi Veikkausliigajoukkuetta päättää cupin karsintavaiheen viikonloppuna

Kuusi Veikkausliigajoukkuetta päättää cupin karsintavaiheen viikonloppuna

HJK tarvitsee jatkopaikkaan pisteitä FC Lahdelta. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden 2019 Suomen Cupin Veikkausliigan karsinta kääntyy loppusuoralleen tulevana viikonloppuna.

Ohjelmassa on viikonloppuna viisi ottelua ja kuuden joukkueen osalta kyseessä on samalla karsintavaiheen viimeinen ottelu. Kaikkiaan karsintaa on viikonlopun jälkeen pelaamatta enää kolme ottelua.

A-lohkossa FC Lahti ja HJK päättävät karsintavaiheen keskinäisellä ottelulla. Lahtelaisten jatkopaikka on jo varma, mutta HJK tarvitsee kipeästi vielä lisäpisteitä. Voittokaan ei takaa HJK:lle kuitenkaan jatkopaikkaa ja tappio merkitsisi jatkomahdollisuuksien olevan enää korkeintaan teoreettiset.

FC Interiä isännöivä HIFK on käytännössä pakkovoiton edessä. Tasapeli saattaisi jättää vielä ohuen oljenkorren viimeiseen otteluun, mutta muista tuloksista riippuen toisinkin saattaa käydä. Inter puolestaan sinetöisi jatkopaikan voitolla.

FC Hongan ja IFK Mariehamnin kohtaamisessa espoolaisille riittää voitto varmaan jatkopaikkaan ja IFK olisi voitolla myös hyvin lähellä paikkaa lohkon neljän parhaan joukossa. Mikäli Grönvitt hakee Espoosta voiton ja samaan aikaan HIFK kaataa Interin, on maarianhaminalaisten jatkopaikka sinetöity.

B-lohkossa pelataan viikonloppuna kaksi ottelua. Ilveksen ja VPS:n kohtaamisessa ratkotaan enää sijoituksia lohkossa molempien varmistettua jatkopaikkansa jo aiemmin.

Sen sijaan perjantain SJK-KPV:ssä riitti panoksia. SJK:n kannalta tilanne oli selvä: vain voitto riittää ja sen jälkeenkin SJK tarvitsisi vielä muiden pelaamista sopivasti ristiin, jotta paikka lohkon neljän parhaan joukossa aukeaisi. 1-1-tasapeli merkitsi SJK:n tien nousemista pystyyn. KPV sen sijaan on tiukasti kiinni jatkopaikassa.

Suomen Cupin Veikkausliigan karsinta viikonloppuna:
Pe 22.2. SJK-KPV 1-1 (0-1)
La 23.3. HIFK-FC Inter 1-3 (1-2)
La 23.3. FC Honka-IFK Mariehamn 0-0
La 23.3. FC Lahti-HJK 1-4 (0-2)
La 23.3. Ilves-VPS 3-0 (2-0)

Kaikkia Suomen Cupin otteluita voi katsoa suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia