FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 20.2.2019

​Suomeen palannut hyökkääjä avasi heti maalitilinsä - "Olen todella iloinen"

​Suomeen palannut hyökkääjä avasi heti maalitilinsä - "Olen todella iloinen"

Filip Valencic (vas.) sai heti maalitilinsä auki Interissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Filip Valencic avasi maalihanat välittömästi FC Interissä.

Filip Valencic ei ehtinyt pelata uuden seurajoukkueensa FC Interin paidassa kovin kauaa ennen kuin onnistui maalinteossa. Slovenialainen tarvitsi viikonloppuna FC Lahtea vastaan vain alle seitsemän minuuttia ennen kuin viimeisteli avausmaalinsa turkulaisseurassa Niko Markkulan oivasta pystysyötöstä.

Sinimustissa debytoinut Valencic, 27, palasi Suomeen ja solmi sopimuksen Interiin talvella pelattuaan viimeksi norjalaisessa Stabaekissa, jonne hän siirtyi HJK:sta elokuussa 2018.

- Olen todella iloinen, että sain rikottua jään niin nopeasti tekemällä maalin Interille. Tulos ei ollut mieluisa meidän kannaltamme, mutta lauantaina meillä on mahdollisuus olla parempia, Valencic sanoi.

Tuon ottelun Inter hävisi FC Lahdelle loppuminuuttien takaiskumaalilla 1-2. Lauantaina Inter pelaa cupissa Helsingissä HIFK:ta vastaan.

Veikkausliigan vuoden pelaajaksi kaudella 2017 valittu Valencic kehuu Turkua kaupunkina ja Interiä seurana siitä huolimatta, että on ollut joukkueen mukana vasta viikon verran. Alku uudessa ympäristössä on tehnyt hyökkääjään hyvän vaikutuksen.

- Kaikki ovat olleet todella, todella mukavia minulle. Ei vain seura, vaan koko kaupunki. Ihmiset ovat todella mukavia.

- Seura yrittää auttaa minua kaikessa, ei vaan jalkapalloon liittyvissä asioissa vaan myös henkilökohtaisissa, Valencic kertoi.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro on Valencicille tuttu pelaaja. Riveiro toimi apuvalmentajana HJK:ssa, johon Valencic siirtyi PS Kemistä kesken liigakauden 2017. Viime kaudella hän pelasi Klubissa 18 liigapelissä ennen siirtoaan Norjaan.

- Hän oli apuvalmentajani edellisessä seurassani, mutta nyt hän on päävalmentajani, joten luonnollisesti jotkut asiat ovat muuttuneet. Odotan, että hän yrittää saada maksimin irti joka pelaajasta, koska minusta hän on loistava motivoija. Hän tekee myös todella paljon töitä joukkueen eteen ja pelaajina arvostamme sitä, Valencic kehui.

- Hän yrittää tehdä työmme helpommaksi. Loppujen lopuksi me - pelaajat - olemme kentällä, ja siihen hän ei voi aina vaikuttaa. Mutta niihin asioihin mihin hän pystyy, hän tekee sen hienolla tavalla.


HIFK:n ja FC Interin välinen Suomen Cupin ottelu näkyy lauantaina 23.2. kello 12.50 alkaen suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: INTER TV
Lisää uutisia