AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 20.2.2019

Ruotsiin siirtynyt Saku Ylätupa RoPS:sta - ”Minulla ei ole missään ollut sellaista”

Ruotsiin siirtynyt Saku Ylätupa RoPS:sta - ”Minulla ei ole missään ollut sellaista”

Saku Ylätupa pelasi RoPS:ssa kaudella 2017. (Kuva: Juha Tamminen)

Saku Ylätupa pelasi kaudella 2017 17 ottelua Veikkausliigassa ennen siirtoaan Hollantiin. Nykyisin AIK:ssa Ruotsissa pelaava 19-vuotias ei ole yllättynyt ex-seuransa menestyksestä.

Saku Ylätupa pelasi RoPS:ssa lainasopimuksella HJK:sta. Hän saapui pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle talvella.

- Muistan kun menimme Rovaniemelle "Leksan" (Leo Väisänen) kanssa yöjunalla. Pakkasta taisi olla yli -25 astetta, kun astuin ulos junasta. Aurinko pilkotti, mutta oli hemmetin kylmä ja paljon lunta. Kyllä se oli pikku shokki, mutta nopeasti totuin, Ylätupa muistelee Suplan Sukupolvien unelma -podcastissa.

Erityisesti Ylätupa nostaa Rovaniemen ajastaan esille me-hengen. Seurassa on hänen mielestään "erittäin hyvä yhteishenki".

- Se jopa ihmetytti minua ensin. Minulla ei ole missään junnuseurassa tai missään muuallakaan ollut tuollaista henkeä. Se voi olla ihan siitäkin, että kaikki asuvat Bingo-talossa ja jätkät näkevät toisiaan koko ajan. En osaa sanoa mistä se johtuu, mutta henki on loistava.

Ylätupa oli RoPS:ssa Juha Malisen valmennuksessa, jonka nuori nostaa samassa haastattelussa yhdeksi uransa parhaista valmentajista. Nykyinen luotsi Toni Koskela on nuorelle tuttu HJK:n kakkosjoukkue Klubi04:stä.

- Toni on innokas valmentaja, intohimo huokuu hänestä. Uskon, että on iso syy siihen miksi hän pärjää. Toni haluaa huipulle todella paljon. En ole yllättynyt viime kauden menestyksestä, saa nyt nähdä miten tämä kausi menee.

Ylätupa on ollut Suomen maajoukkueiden vakiopelaaja aivan nuorimmasta ikäluokasta saakka. Moni lahjakas pelaaja on viime vuosina suunnannut ulkomaille jo nuorena, mutta Ylätupa koki aikuisten pelit Suomessa tärkeäksi ennen lähtöä.

- Halusin ensisijaisesti olla Suomessa, miesten pelit nuorena on tosi hyvä juttu. Veikkausliiga on nuorille pelaajille hyvä paikka.

Saku Ylätupa siirtyi AIK:hon hollantilaisestsa Ajaxista tammikuussa. 19-vuotias debytoi Huuhkajissa niin ikään tammikuussa ja on kuulunut syksystä asti Juha Malisen valmentamaan U21-maajoukkueeseen.

Lisää uutisia