AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 20.2.2019

FC Lahden toppari palaamassa huippukuntoon karmean kauden jälkeen - ”Halusin selvästi tulla tänne”

FC Lahden toppari palaamassa huippukuntoon karmean kauden jälkeen - ”Halusin selvästi tulla tänne”

FC Lahti voitti lauantaina FC Interin 2-1 ja valmisti cupin jatkopaikan. (Kuva: FC Lahti / Lauri Ilola)

Mikko Viitikko palasi talvella Suomeen ja teki FC Lahden kanssa vuoden pelaajasopimuksen. Kauden ensimmäinen saavutus, eli jatkopaikka Suomen Cupin lohkovaiheesta, on jo tilillä ja puolustaja odottaa tulevaa mielenkiinnolla.

23-vuotias Mikko Viitikko debytoi Veikkausliigassa HJK:n paidassa kaudella 2014 ja vuodet 2015-2017 hän pelasi Vaasan Palloseurassa. Vuosi sitten hän teki kaksivuotisen sopimuksen Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Fredrikstadin kanssa.

Kausi oli kuitenkin kaikkea muuta kuin täysosuma. Hän loukkaantui pahasti heti huhtikuun lopulla ja vamma vesitti lopulta käytännössä koko kauden. Peliaikaa tuli lopulta todella vähän ja hän päätti jättää seuran.

- Olisin voinut jäädä Norjaan, mutta halusin tulla Suomeen. Menetin peli-iloni, kun en saanut enää loukkaantumisen jälkeen kunnon mahdollisuutta. FC Lahti oli ensimmäisiä, jotka kertoivat kiinnostuksestaan. Näin, että he hankkivat joukkueeseen muun muassa Matti Klingan ja muita hyviä pelaajia. Halusin selvästi tulla tänne, Viitikko kertoo.

- Kasvoin viime vuoden aikana henkisesti. Sain paljon kokemuksia ja näin millaista on ulkomailla. Pelillisesti siellä on pallon kanssa vähemmän aikaa, joten uskon, että pystyn tehdä valintoja pallon kanssa nyt nopeammin. Vuosi oli kuitenkin pettymys, epäonnistuminen. Loukkaantuminen oli tietysti huonoa tuuria, mutta enemmän sain vain kokemuksia kuin mitään konkreettista.

Nyt tilanne näyttää paljon valoisammalta. Nuorisomaajoukkueet läpikäynyt puolustaja on onnistunut Suomen Cupissa ja FC Lahti varmisti jatkopaikan, kun lohkovaiheesta on jäljellä viimeiset ottelut.

- Olemme päästäneet muistaakseni kaksi pelitilannemaalia ja pari erikoistilanteista. Vähän olemme kuitenkin päästäneet maaleja ja saaneet hyvin voittoja. Olen todella tyytyväinen tuloksellisesti. Pelillisesti sanoisin, että olemme menneet joka pelissä eteenpäin. Siihen, että pelaamme täysin ehjän ottelun on matkaa, mutta onneksi aikaa on vielä.

- Henkilökohtaisesti olen pysynyt kunnossa ja päässyt treenaamaan koko harjoituskauden alun. Olen tyytyväinen omiin otteisiini ja ympärillä on tosi hyviä äijiä. Odotan innolla liigakauden alkua, meillä on hyvät mahikset pärjätä.

Yksi syy miksi Viitikon seuraksi valikoitui juuri FC Lahti on päävalmentaja Sami Ristilä. Kaksikon ajatukset jalkapallosta kohtaavat.

- "Risulla" on kunnianhimoiset tavoitteet ja pelitapa, jonka hän haluaa ajaa sisään. Me pyrimme kontrolloimaan peliä ja pitämään palloa. Pelaamme aktiivisesti ja haluamme riistää pallon korkealta. Hyökkääämme suoraviivaisesti. FC Lahti oli minulle tässä vaiheessa oikea valinta.

- Haluan ennen kaikkea pysyä terveenä ja pelata paljon ja tasaisen hyvin koko kauden. Meillä on melko nuori joukkue, joten yritän olla myös johtava pelaaja esimerkilläni. Tavoitteeni on myös totta kai palata ulkomaille. Ehjä, hyvä kausi alle, niin voin katsoa tilannetta uudestaan syksyllä.

FC Lahti kohtaa lauantaina 23.2. HJK:n Suomen Cupin lohkovaiheen päätöspelissä. Lahtelaisilla jatkopaikka on siis jo plakkarissa, mutta helsinkiläiset tarvitsevat pisteitä.

- Pääsemme nyt pelaamaan paineettomassa tilanteessa ja kuten sanoin aiemmin, olemme mielestäni menneet jokaisessa pelissä eteenpäin. Uskon, että voimme pystyä siihen taas lauantaina. Teemme kaikkemme, että saamme kolme pistettä. Se ei ole mitenkään mahdottomuus, meillä on hyvä jengi.

- Ei HJK:n kohtaaminen enää minulle niin spesiaalia ole. Klubi on Suomen ykkösseura, kaikki haluavat heidät voittaa. Siinä mielessä se on toki aina erityistä.

FC Lahti – HJK lauantaina 23.2. kello 14.00 Mukkulan hallissa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia