vko.06 // 16.2.2019

"Tyytyväinen totta kai voitosta" - FC Lahti varmisti cupin jatkopaikkansa

"Risu" kiitteli omiensa taistelua. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti päihitti FC Interin Turussa lauantaina lukemin 2-1 (1-1). Ottelussa FC Lahti nousi tappioasemasta rinnalle ja ohi varmistaen jatkopaikan Suomen Cupin alkulohkosta.

FC Inter meni johtoon jo pelin 7. minuutilla. Ensimmäisen pelinsä Interin paidassa pelannut Filip Valencic karkasi läpiajoon pitkän keskityspallon turvin. Valencic viimeisteli varman maalin ohi Patrick Rakovskyn.

FC Lahti sai pitää palloa melko paljon, mutta FC Inter ei päästänyt lahtelaisia maalilleen helpolla. Heti keskialueen jälkeen FC Inter laittoi luukut kiinni ja puolustuslinjan tiiviinä.

Tasoitukseen riitti yksi FC Interin nukahdus. Ville Salmikivi sai keskitettyä pallon matalana takatolpalle ja Jean-Christophe Coubronne rynnisti viimeistelemään tasoituksen. Heti maalin jälkeen puoliaika päättyi.

Toisella puoliajalla peli jatkui tasaisena. FC Inter juoni parhaat paikat, mutta Rakovskyn muutama tärkeä torjunta ja kertaalleen kolahtanut maalin pystypuu pelastivat Lahden. Ensimmäisellä lisäajan minuutilla FC Lahti ratkaisi ottelun edukseen. Pallo pelattiin FC Interin maalille ja hässäkän päätteeksi Tomi Kult merkittiin maalintekijäksi.

Voiton ansiosta FC Lahti nousi Suomen Cupin A-lohkon piikkipaikalle ja varmisti samalla jatkopaikan neljän pelatun ottelun jälkeen. FC Lahti kohtaa HJK:n Suomen Cupin seuraavalla kierroksella Lahdessa. Ottelu pelataan suljetuin ovin.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä oli erittäin tyytyväinen tulokseen ja joukkueen venymiskykyyn. FC Interiä on ennusteltu Veikkausliigan kärkipäähän tulevalla kaudella.

– Tyytyväinen totta kai voitosta. Hieno viikko asenteellisesti jätkiltä. Se osoittaa, että meillä on sisukas ryhmä ja moraali on korkealla. Sen takia poikkeuksellisen kiva fiilis. Maalit tulivat oikeisiin hetkiin, jos näin voi sanoa. Pitkään ei tarvinnut puolustaa johtoasemaa, Ristilä kertoi.