FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 15.2.2019

​KuPS:lla ikävä ongelma – luottopuolustajan paluu juuttunut viisumisotkuun

​KuPS:lla ikävä ongelma – luottopuolustajan paluu juuttunut viisumisotkuun

Babacar Diallo on tuttu KuPS-paidasta jo aiemmilta kausilta. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS julkaisi jo tammikuun lopulla sopimuksen tutun topparin Babacar Diallon kanssa, mutta miestä ei ole Kuopiossa vielä näkynyt, eikä nähdä vähään aikaankaan.

Diallon matka on tähän saakka tyssännyt viisumin saantiin. Ensimmäinen hiukan kiertotietä tehty hakemus päätyi hylkäämiseen ja uutta hakemusta ei ole päästy vielä tekemään.

– Suomen suurlähetystö sulki Senegalissa ovensa lokakuussa ja seuraavan kerran aikoja pääsee varaamaan tämän kuun lopulla.

- Yritimme hakea viisumia Ranskan suurlähetystön kautta, mutta sieltä tuli hylky. Perusteena oli, että ei ole varmuutta aikooko Diallo palata pois Euroopan unionin alueelta. Aika yllättävä päätös, koska Diallo on pelannut vuosia Suomessa ja muualla Euroopassa, KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen toteaa.

KuPSin toinen senegalilainen pelaaja Issa Thiaw selvisi viisumiprosessista saman Ranskan suurlähetystön kanssa seitsemässä päivässä.

– En tiedä kuinka pitkäksi Diallon asia venyy, koska kuun lopulla avattavassa Suomen suurlähetystössä käsittelyjä hoitaa vain yksi ihminen, joka palvelee samanlaisissa asioissa yli 20 maata, Heiskanen toteaa.

KuPS on Savon Sanomien mukaan jo varautunut siihen, että Diallo ei välttämättä pääse Suomeen ajoissa tulevaa kautta ajatellen.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia