FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.05 // 9.2.2019

​FC Inter otti HJK:lta vahvuudet pois: "Emme olleet suurissa vaikeuksissa"

​FC Inter otti HJK:lta vahvuudet pois: "Emme olleet suurissa vaikeuksissa"

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter voitti lauantaina Javenture Areenalla pelatussa Suomen Cupin ottelussa HJK:n Mikko Kuninkaan kolmannen minuutin maalilla 1-0 (1-0).

FC Interin päävalmentaja Jose Riveiro ei ollut täysin tyytyväinen turkulaisjoukkueen pallolliseen peliin.

- Emme pystyneet ihan siihen, mitä halusimme. Täytyy kuitenkin muistaa, että meillä oli vastassa yksi Suomen parhaista joukkueista. Tämä on kuitenkin yksi pelin osa-alue, missä meidän pitää pystyä parantamaan, Riveiro toteaa.

Puolustuspelaaminen sen sijaan oli väkevää.

- Vaikka HJK saikin uhattua meitä ja näytti, että he pystyisivät tekemään maaleja. En nähnyt, että olisimme olleet kuitenkaan niin suurissa vaikeuksissa kuin esimerkiksi kaksi viikkoa sitten pelatussa IFK Mariehamn-ottelussa. Tänään puolustimme boxia todella hyvin.

- Jouduimme puolustamaan välillä turhan syvällä, mutta se antoi meille toisaalta mahdollisuuksia hyvään suunnanmuutospelaamiseen, missä olimme vahvoja.

Lauantainen vastus on Riveirolle hyvin tuttu ja entisen työnantajan kohtaaminen oli erityinen hetki.

- Totta kai tämä oli erityinen ottelu minulle. HJK:ssa on edelleen taustoissa monta hyvää ystävää, joita on aina mukava nähdä. Olen myös valmentanut montaa tänään kentälle esiintynyttä pelaajaa ja heidän kohtaaminen on myös ainulaatuista.

Riveiro sai lauantaisesta ottelusta myös tärkeää oppia, jota käytetään jatkossa hyödyksi.

- Tämä oli jälleen hyvä peli oppia ja sitä kautta kehittää omaa pelaamistamme. Näytimme, että meidän ei tarvitse koko ajan pitää esimerkiksi palloa, vaan selviämme myös hetkistä, jolloin pallo ei ole meidän hallussa, Riveiro päättää.

Lisää uutisia