FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.05 // 9.2.2019

FC Inter kaatoi HJK:n

FC Inter kaatoi HJK:n

Mikko Kuningas iski ottelun voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK matkasi lauantaina Turkuun Suomen Cupin otteluun, jossa helsinkiläisiä isännöi Cup-taipaleensa voitolla avannut FC Inter.

Ottelu lähti Klubin osalta haparoiden käyntiin. Peli oli vanhentunut vain reilut kaksi minuuttia, kun Interin Mikko Kuningas karkasi Klubi-puolustukselta pitkän pallon perään. Kuningas sijoitti pallon haltuunoton jälkeen varmasti alakulmaan ohi Maksim Rudakovin siirtäen isännät välittömästi johtoasemaan.

Nopean takaiskun jälkeen HJK sai paremmin juonesta kiinni, ja Klubi sai rakennettua nopeasti ensimmäisen tekopaikkansa. Joonas Vahtera vapautti Riku Riskin hyvään vetopaikkaan, mutta Inter-vahti Henrik Moisander venyi Riskin yrityksen tielle.

Vartin kohdalla Inter sai luotua erinomaisen tekopaikan kesken Klubin vahvan vaiheen. Maalinedustalla päivystäneen Timo Furuholmin ohjaus suuntautui kuitenkin niukasti HJK:n maalin ohi.

Ensimmäinen jakso eteni loppuun saakka melko tasaisena, vaikka HJK pitikin palloa selvästi enemmän hallussa. Varsinaisille tekopaikoille Klubi ei kuitenkaan päässyt murtautumaan Interin väkevän puolustuksen läpi. HJK onnistui luomaan useita keskityspaikkoja erityisesti oikeasta laidasta Laitisen kautta, mutta valtaosa palloista päätyi suoraan Moisanderin hyppysiin. Kuninkaan osuma jäikin lopulta jakson ainoaksi.

Toinen jakso käynnistyi Klubin täydellisellä hallinnalla. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Vahtera vapautti Riskin puolittaiseen läpiajoon, mutta oikea-aikaisesti vastaan tullut Moisander onnistui jälleen torjumaan Klubin yrityksen.

Heti perään Inter oli enemmän kuin lähellä tuplata johtonsa toisen jakson ensimmäisestä paikastaan. HJK:n piikkinä lihassa ollut Kuningas onnistui harhauttamaan jo Rudakovin pois tilanteesta, mutta Inter-pelurin laukaus painui maalin sivuverkkoon.

HJK:n kirivaihe ei tuottanut uhkaa isäntien maalille liukuhihnalta, mutta helsinkiläisillä oli hetkensä. 85. minuutilla Vertaisen keskitys tavoitti Pelvaksen, mutta konkarin pusku painui yli Interin maalin.

Väkevästi läpi ottelun puolustanut Inter onnistui pitämään HJK:n loppuun asti nollilla, ja näin Klubi kärsi ensimmäisen tappionsa Suomen Cupissa sen hallitsevalle mestarille.

Lisää uutisia