FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.05 // 8.2.2019

RoPS:n Sihvonen valmis jatkamaan cupia - ”Jo aloitus Ilvestä vastaan oli OK”

RoPS:n Sihvonen valmis jatkamaan cupia - ”Jo aloitus Ilvestä vastaan oli OK”

Rovaniemen Palloseura kohtaa lauantaina Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa Vaasan Palloseuran. VPS:n ja RoPS:n välinen ottelu Fennia Arenalla vihelletään käyntiin klo 17.45.

Jos katsotaan pelkkiä tuloksia, on VPS aloittanut Suomen cup-kevään vakuuttavasti. Petri Vuorisen miehistö on voittanut molemmat tähänastiset ottelunsa – Kuopion Palloseuran 1-0 sekä Seinäjoen Pallokerhon 2-1.

Voittojen täytyy tuntua Vaasassa erittäin hyvältä varsinkin, jos muistetaan VPS:n syöksykierre viime kauden Veikkausliigassa. Kauden viimeiseen kolmeentoista otteluun VPS saalisti ainoastaan yhden voiton vierasottelusta PS Kemiä vastaan.

Kohtalaisen voimakkaalla kädellä kokoonpanoaan vaihtanut Rovaniemen Palloseura aloitti oman cupin taipaleensa kaksi viikkoa sitten tasapelillä Tampereen Ilvestä vastaan.

Vaikka RoPS:lla ei ollut käytössään läheskään sama kokoonpano, jolla se tulee aloittamaan Veikkausliigan huhtikuun alussa, oli pelissä jo runsaasti positiivisia merkkejä. Päävalmentaja Toni Koskela on saanut iskostettua pelifilosofiansa myös RoPS:n uusiin pelaajiin.

Yksi Ilves-ottelun onnistujista oli RoPS:n tuore keskuspuolustaja Atte Sihvonen. TPS:n ja EIF:n kautta Napapiirille saapunut toppari pelasi vasta uransa kolmannen ottelun Veikkausliigajoukkuetta vastaan.

- Vaikka tässä vaiheessa kautta tempo ei ole kenelläkään tapissaan, virheitä ei todellakaan saa tehdä, vielä viime kaudella Ykköstä pelannut Sihvonen kuvailee pääsarjajoukkueiden kohtaamisia.

- Meillä on täysin uusi puolustuksen linja. Tarvitaan edelleen totuttelua ja kommunikaatiota, että opimme tuntemaan toisemme paremmin, kuka tekee mitä ja missäkin tilanteessa. Mutta jo aloitus Ilvestä vastaan oli OK.

Huominen vastustaja Vaasan Palloseura on RoPS:lle vielä osittain tuntematon haaste. RoPS on harjoitellut yhdessä vasta kuukauden verran, joten tekemisen fokus on ollut vastustajan sijaan voimakkaasti omassa tekemisessä.

Kuitenkin avausottelujen perusteella aiemmin vahvaan pallokontrolliin luottanut Petri Vuorinen on kenties aavistuksen suoraviivaistanut pelaamistaan. Toisaalta kyse voi olla myös sisäpelien luonteestakin sekä siitä, että vielä eletään aivan kauden alkuvaiheita.

RoPS:n pelaajiakaan ei ole turhaa kuormitettu videoklipeillä VPS:n otteista. Lähinnä joukkue on käynyt Pasi Tuutin johdolla lävitse Vaasan erikoistilanteita.

- Oikeastaan emme ole katsoneet vielä yhtään klippiä pelitilanteista. Meillä on pitkä bussimatka, niin siinä kyllä ennättää, Atte Sihvonen naurahtaa.

- Mutta erikoistilanteita olemme tosiaan kelanneet tarkemmin. Olemme huomanneet, että he pelaavat aika vahvasti paikkaa, joten sen murtamiseksi olemme keksineet erinäisiä keinoja.

RoPS:n huomisesta kokoonpanosta on sivussa Juho Hyvärinen kuumeisena sekä Timo Stavitski. Stavitskilla on aiemmin saatu vamma, mutta hän palaa helmikuun aikana nousujohteisesti takaisin joukkueen harjoituksiin. Alaraajavammasta kärsivän Aleksandr Kokon odotetaan palaavan harjoituksiin 4-5 viikon kuluttua.

VPS-RoPS Fennia Arenassa lauantaina 9.2. kello 17.45. Kaikkien Suomen Cupin pelien tavoin ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia