FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.05 // 8.2.2019

​KPV hyvällä itseluottamuksella haastamaan Ilvestä: "Tuli luottamusta tähän meidän hommaan"

​KPV hyvällä itseluottamuksella haastamaan Ilvestä: "Tuli luottamusta tähän meidän hommaan"

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaan kaudeksi 2019 noussut KPV kohtaa perjantaina Ilveksen Suomen Cupin ottelussa.

KPV aloitti cupin 1-1-tasapelillä Veikkausliigassa kaudella 2018 kolmanneksi sijoittunutta KuPS:aa vastaan.

- KuPS:lla on joukkue pysynyt aika hyvin kasassa ja heillä on tosi vahva joukkue ollut jo monta vuotta. Se oli minusta hyvä mittari. Ei ne niin hirveästi saaneet paikkoja aikaan, niin tuli luottamusta tähän meidän hommaan. Mielestäni meillä oli paremmat paikat pelissä. Ei tällä kertaa uponnut. Pelattiin kaiken kaikkiaan fiksu peli, toteaa KPV:n hyökkääjä Simo Roiha.

- Ilvestä vastaan on sitten uusi tasonmittaus ja näkee enemmän missä mennään. Sitä on aina vaikea sanoa treenien perusteella, sillä pelit on oma maailmansa. Monilla nousee se taso peleissä. Treeneissä ei välttämättä tekeminen säväytä, mutta peleissä ovat parhaimmillaan.

Ilves on pelannut cupissa jo kolme ottelua ja voittanut niistä kaksi. KuPS: kaatui maalein 4-1 ja SJK 2-1. RoPS:n kanssa tamperelaiset pelasivat 1-1-tasapelin.

- Ilves on kyllä tosi kova nuori joukkue. Tuntuu, että vuodesta toiseen siellä ulkomaalaisvahvistukset onnistuu ja omat nuoret nousee joukkueeseen. Tosi vakuuttavaa jälkeä Wiss on tehnyt jo monta vuotta. Eivät hekään varmaan isolla budjetilla mene, mutta joukkue on aina iskukykyinen. Ollut aina vaikea vastus. En muista yhtään helppoa peliä Ilvestä vastaan. Ne oli heti noustuaan hankala vastus ja ovat siitä parantaneet vaan, RoPS:n paidassa Ilveksen lukuisat kerrat kohdannut Roiha toteaa.

Ilves voitti myös kaikki harjoituspelinsä ennen cupin alkua.

- Ovat voittaneet paljon harjoitus- ja cupin pelejä. Joukkue pysyi aika hyvin koossa viime kaudesta ja porukka ollut aikaisessa vaiheessa kasassa. Ovat pelanneet varmasti sen takia hyvää alkuvuotta, Roiha pohtii.

KPV isännöi Ilvestä Kokkolan Kipparihallissa perjantaina 8. helmikuuta klo 19.00. Kaikkien Suomen Cupin pelien tavoin ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia