FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.05 // 7.2.2019

​KuPS:n maalivahtilupaus huippuvalmennuksessa Saksassa - tuttu maalivahtivalmentaja mukana

​KuPS:n maalivahtilupaus huippuvalmennuksessa Saksassa - tuttu maalivahtivalmentaja mukana

KuPS:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä (vas.) on Saksassa yhdessä joukkueen maalivahtilupauksen Hemmo Riihimäen kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n Hemmo Riihimäki harjoittelee tällä viikolla FC Kölnin akatemiajoukkueiden riveissä. Molarilupauksen mukana on kuopiolaisseuran maalivahtivalmentaja.

Kuopion Palloseuran nuori maalivahti Hemmo Riihimäki on parhaillaan harjoittelumatkalla Saksassa. Riihimäki harjoittelee kuluvan viikon ajan FC Kölnin akatemiajoukkueiden riveissä. Kuopion Palloseuran maalivahtivalmentaja Jori Särkkä on matkustanut Riihimäen mukana Kölniin ja KuPS:n kaksikko pääsee siten perehtymään läheisesti saksalaisseuran huippulaadukkaaseen jokapäiväiseen valmennustoimintaan.

Viisipäiväinen harjoittelumatka alkoi tämän viikon maanantaina ja päättyy saman viikon perjantaina. Matka on sujunut kaikin puolin onnistuneissa merkeissä ja Riihimäki on esittänyt vaativissa harjoituksissa tasaisen vakuuttavia otteita.

- Hyvin täällä on mennyt. Ohjelmassa on kaksi harjoituskertaa per päivä: aamupäivällä maalivahtiryhmätreeni ja iltapäivällä joukkuetreeni. Hemmo treenaa seuran U16- ja U17-akatemiajoukkueissa ja hän on täysin tasavahva pelaaja muiden maalivahtien kanssa, Särkkä kertoo.

FC Kölnin toiminta on erittäin ammattimaista ja seuran arvostettu akatemia rankataan Saksassa korkeimpaan kategoriaan.

- Pelaajien taso on täällä korkea ja jokainen pelaaja on lähellä huipputasoa. Se luo laadun, Särkkä toteaa.

Kuopiolaisvalmentaja pääsee matkan aikana omaksumaan uusia kiinnostavia ideoita omaan jokapäiväiseen työntekoonsa.

- Totta kai sellainen mahdollisuus on aina olemassa. Matkoilta saa uusia vaikutteita ja näkee erilaisia tapoja toimia. Omassa toiminnassa tietyt asiat vahvistuvat siten, että näkee tehneensä oikeita asioita ja että näin kannattaa myös jatkaa. Treenit ovat täällä hyvin suunnitellut, johdonmukaiset ja sopivan yksinkertaiset ja toiminta on laadukasta. Seura huolehtii meistä hyvin ja kaikki on toiminut hienosti kuten pitääkin, Särkkä kiittelee.

Lisää uutisia