AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 7.2.2019

​Katastrofikauden kokeneessa SJK:ssa ei huolestuta heikoista tuloksista

​Katastrofikauden kokeneessa SJK:ssa ei huolestuta heikoista tuloksista

Kuva: Juha Tamminen

SJK lähti Veikkausliigakauteen 2018 yhtenä mestarisuosikeista, mutta taisteli syksyn ratkaisupeleissä tippumista vastaan.

Kauden 2015 mestarijoukkue tähyää takaisin Veikkausliigan eliittiin, mutta ainakaan vielä talven Suomen Cupin otteluissa ei ole ollut nähtävissä myrskyvaroitusta SJK:n uudesta tulemisesta. Seinäjokelaiset ovat hävinneet molemmat ottelunsa, ensin VPS:lle maalein 1-2 ja sitten Ilvekselle samoin lukemin.

- Hallipelit ovat aina eri pelejä. Halutaan toki tulosta ja sitä haetaan joka matsissa, mutta tärkeintä on, että se näkyy joka pelissä, että joitain asioita tehdään paremmin, eikä toisteta virheitä. Tavoitteena on tietenkin jatkopaikka ja menestyä cupissa, toteaa SJK:n keskikentän voimahahmo Mehmet Hetemaj.

- Olisihan se huolestuttavaa, jos oltaisiin jo nyt parhaassa kunnossa ja peli parasta. Kuntopuolta ja kaikkea ajatellen, se ei olisi loogista ja järkevää olla tällä hetkellä parhaassa tikissä.

- Esitykset ovat olleet meiltä ihan hyviä. VPS-pelistä oltaisiin ansaittu voitto. Tappio Ilvekselle ei ollut vääryys, he ansaitsi loppupeleissä voiton, mutta siinäkin pelissä oli hyviä juttuja. Tämä on prosessi ja progressi. Joka päivä koetamme tehdä kaikkemme, kuunnella valmennusjohtoa, fysiikkavalmentajaa ja tehdä huolellisesti asioita. Menestyminen tulee sitten sitä kautta, Hetemaj toteaa.

- En ole huolestunut, vaikka kahdessa pelissä ei ole tullut pisteitä. Toki niistä olisi ottanut mielellään voittoja, mutta nämä cupin pelit ovat myös tietyllä tavalla valmistautumista liigaan. Ne ovat virallisia otteluita, mutta eivät se tärkein asia tällä hetkellä kuitenkaan.

Kaudella 2018 SJK koki paljon loukkaantumisia ja avainpelaajia oli pitkiä aikoja poissa peleistä. Kauteen 2019 Seinäjoella on aurinkoisemmat näkymät.

- Meillä ei ole ollut paljoa loukkaantumisia. Mielenkiinnolla odotan vielä Hurmeen ja Ionsin paluuta. Hurme on vielä pidempään pois, mutta Ions on lähempänä paluuta. Manolo missasi koko viime kauden. Kiva nähdä häntäkin treeneissä ja peleissä, Hetemaj iloitsee.

Toinen ilonaihe Hetemaj´lle on nuorten pelaajien kehitys. SJK:n organisaatiossa kasvaa monta tulevaisuuden lupausta.

- Kiva katsoa nuorten kehitystä. Se voi tapahtua joskus yllättävänkin nopeasti. Jos joitain nimiä nostetaan, niin etenkin (Jeremiah) Streng ja (Daniel) Håkans ovat ottaneet isoja steppejä lyhyessä ajassa. Kehitystä on tapahtunut muissakin nuorissa, mutta näissä kahdessa se on ollut selkeintä. Se on aina kiva nähdä, kun nuoret ja miksei vähän kokeneemmatkin kehittyy, hieman kokeneempaan kaartiin kuuluva Hetemaj hymähtää.

Lisää uutisia