FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.05 // 4.2.2019

Timo Stavitski palaa Veikkausliigaan

Timo Stavitski palaa Veikkausliigaan

Timo Stavitski pelasi RoPS:ssa viimeksi kaudella 2017. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseurasta vuosi sitten Ranskan pääsarjan SM Caeniin myyty Timo Stavitski, 19, palaa Napapiirille. RoPS ja SM Caen ovat sopineet heinäkuun puoliväliin ulottuvasta lainasopimuksesta.

Tuulennopeaa Timo Stavitskia pidetään yhtenä lupaavimmista suomalaisista jalkapalloilijoista. Poikkeukselliset nopeusominaisuudet omaava Stavitski kiinnitti RoPS-aikanaan useammankin eurooppalaisen pääsarjaseuran huomion.

Lopulta Stavitskin kohteeksi valikoitui luoteis-Ranskassa sijaitseva MS Caen. Caenille Stavitski on tulevaisuuden projekti. Hänet kiinnitettiin seuraan välittömästi viiden vuoden sopimuksella.

Viime syyskuussa Stavitskin matka jatkui lainasopimuksella Kroatian pääsarjan NS Ojiekiin.

- Meidän ajatuksena kaudelle 2018-2019 lähdettäessä oli, että saisin vain pelata mahdollisimman paljon, Stavitski kertoo.

- Peliminuuttien ei tarvitsisi välttämättä tulla Caenissa, mutta kaiken tekemisen tulisi valmistaa minua Caenia varten. Meillä on sopimusta vielä monta vuotta jäljellä.

Peliaika Kroatiassa jäi kuitenkin vähiin, joten MS Caen ja Stavitski lähtivät etsimään seuraavaa vaihtoehtoa ja RoPS oli luonteva kohde. Tavoite on palata isoille kentille.

- En voi sanoa, että olisin tällä iällä vielä kokenut pelaaja, mutta olen nähnyt enemmän futismaailmaa ja tiedän, mitä isoilla kentillä vaaditaan, Stavitski sanoo.

- Tiedän myös, että pelaaminen ei ole itsestäänselvyys. Isoissa seuroissa samasta paikasta taistelee useampi pelaaja. Pelipaikan saaminen vaatii työtä, kurinalaisuutta sekä kärsivällisyyttä.

Kunnossa ollessaan Rovaniemellä Stavitskille on luvassa kaivattuja peliminuutteja sekä vastuuta. Lassi Lappalaisen lähdettyä viime kauden päätteeksi RoPS:lla oli laiturin paikalla aukko täytettävänä.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia