AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 29.1.2019

Riku Riski HJK-nuorten esiinmarssista: ”En usko, että olin itse tuollainen”

Riku Riski HJK-nuorten esiinmarssista: ”En usko, että olin itse tuollainen”

Kuva: Juha Tamminen

HJK kaatoi Suomen Cupin ottelussa tiistaina HIFK:n 1-0. Kamppailun ainokaisen laukoi Riku Riski.

Kyseessä oli jalkapallovuoden ensimmäinen Stadin derby. Talin hallissa nähtiin tasainen kamppailu, jonka voittomaali nähtiin reilun puolen tunnin pelin kohdalla.

- HIFK teki pelin meille tosi vaikeaksi. En tiennyt etukäteen hirveästi miten he tulevat pelaamaan, mutta tiesimme, ettei siitä tule helppoa eikä tullutkaan. Se oli kovaa taistelua, mutta hyvä että saimme voiton, Riski kommentoi.

HJK:lla on riveissään uusia pelaajia, mutta haastetta tekemiseen tuo myös uudenlainen pelisysteemi. Pelaajat ovat nykyisin kentällä muodossa 3-4-3 ja topparit avaavat peliä matalalla luoden keskikentälle ylivoimia.

- Se ei ole mikään salaisuus enää. Kaikki ovat nähneet näissä kolmessa pelissä, että meillä on ideoita ja jotain uutta tuoda peliimme niin kotimaan kentille kuin myös Eurooppaan. Katsotaan mitä se tuo tullessaan, mutta vielä ollaan alkutekijöissä tammikuun lopulla. Vielä on pitkä kevät edessä.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo peluutti tiistaina vuoden kahden aiemman ottelun tapaan varsin mielenkiintoista kokoonpanoa. Myös Riski kehuu vuolaasti seuran nuoria, jotka esiintyivät jälleen edukseen.

- Fantastista kaiken kaikkiaan. Kaikki he ovat tosi hyviä ja fiksuja pelaajia. Ei auta muuta kuin yrittää pysyä perässä. Haikein mielin sitä myös tietysti seuraa. En usko, että olin itse tuollainen kuin osa noista jätkistä tossa iässä. He tulevat ottamaan ison roolin ja se on hienoa nähdä, että heillä on itseluottamus kunnossa. Nyt vain hieman malttia. Kun tekee oikeita asioita, niin varmasti kaikilla on hieno tulevaisuus edessä täällä ja muualla, konkari kehui.

Entä antaako kokenut pelaaja nuorille neuvoja - tai kysyvätkö he niitä?

- Välillä, mutta se toimii puolin ja toisin. Ei se mene niin, että vanhempi opettaa nuorempaa, koska kyllä mäkin heiltä välillä kyselen mielipiteitä ja niin tekevät myös he. Se toimii kuten joukkueurheilussa toimii. Eli toisia ihmisiä ei pistetä toisten edelle sen enempää.

Riski nousi otsikoihin tammikuun alussa kieltäydyttyään kutsusta Huuhkajien leirille Qatariin. Hän kommentoi asiaa Helsingin Sanomille kertaalleen, muttei enää sen koommin ja pysyi kannassaan myös tänään.

- Annoin silloin sen kommentin minkä annoin ja asiat alkoivat edetä. Minulla ei ole siihen asiaan vieläkään sen enempää lisättävää, HJK-peluri kuittasi.

Lisää uutisia