FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.04 // 29.1.2019

​KuPS vahvistuu tutulla puolustajalla - sopimus oli "kovan työn takana"

​KuPS vahvistuu tutulla puolustajalla - sopimus oli "kovan työn takana"

Juho Pirttijoki palaa Kuopioon. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura vahvistaa joukkuettaan A-maajoukkuepuolustajalla Juho Pirttijolla. 22-vuotias toppari siirtyy Kuopioon Ruotsin Allsvenskanin GIF Sundsvallista.

Juho Pirttijoen pelaajasopimus Kuopion Palloseuran kanssa on kaksivuotinen.

Kuopio on tuttu paikka Pirttijoelle, sillä hän saapui seuraan lainalle heinäkuussa 2018 esiintyen keltamustan riveissä kymmenessä Veikkausliigaottelussa ja kahdessa euro-ottelussa. Nuorukainen oli tärkeä osa loppukauden voittokulkua, joka nosti kuopiolaisjoukkueen aina pronssimitaleille asti.

- On upeata päästä täysillä joukkueen mukaan heti alusta asti. Kroppani on paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Kuopion Palloseuran pelaajisto, valmennus ja taustat ovat huippuluokkaa ja odotan innolla työntekoa joukkueen kanssa. Jatketaan siitä heti kauden alusta mihin syksyllä jäätiin niin ainoa ja oikea lopputulos on Veikkausliigan mestaruus, Pirttijoki lupaa.

Pirttijoki teki oman A-maajoukkuedebyyttinsä kaudella 2018. Nuorukainen kuului myös Huuhkaja-luotsi Markku Kanervan nimeämään viimeisimpään A-maajoukkuemiehistöön.

Pirttijoki debytoi Veikkausliigassa kaudella 2016 Jani Honkavaaran alaisuudessa HIFK:n paidassa. Seuraavat kaksi kautta hän vietti Ruotsin pääsarjajoukkue GIF Sundsvallissa. Kuopion Palloseuran päävalmentaja Honkavaara on erittäin tyytyväinen saadessaan hänelle tutun pelimiehen kuopiolaisjoukkueen riveihin.

- Olen todella iloinen tästä sopimuksesta, koska se oli kovan työn takana. 'Pirtin' tulon myötä käänsimme kurssimme, kun saimme puolustuspelaamiseen vakautta. Hän on vahva ja ulottuva puolustaja, joka dominoi ilmatilaa. Hänellä on myös johtajan ominaisuuksia, mikä auttaa puolustuspelin organisoinnissa. Odotan häneltä erityisesti tehoja myös hyökkäyspään erikoistilanteissa, päävalmentaja luettelee suojattinsa vahvuuksia.

Pirttijoki liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen huomenna keskiviikkona ja on valmennusjohdon käytettävissä tulevana lauantaina pelattavassa Suomen Cupin ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan.

Lisää uutisia