FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.04 // 28.1.2019

Henri Toivomäki valmis uransa ensimmäiseen Stadin derbyyn

Henri Toivomäki valmis uransa ensimmäiseen Stadin derbyyn

Kuva: HJK

"Haluan suorittaa korkealla tasolla, mutta tärkeintä on yltää joukkueen tavoitteisiin." Näin toteaa Henri Toivomäki, joka teki HJK:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen vuoden 2018 viimeisenä päivänä.

Mäntsälän Urheilijoiden ja lahtelaisen FC Reippaan kasvatti Henri Toivomäki on pelannut urallaan kansainvälisillä kentillä Hollannissa, Italiassa ja Norjassa. Veikkausliigassa hän on edustanut FC Lahtea, KuPS:ia ja nyt siis HJK:ta. Nuorisomaajoukkueissa 27-vuotias puolustaja on urakoinut 20 ottelussa ja Huuhkajissa hän debytoi viime kesänä Romaniaa vastaan.

- HJK on todella hyvä seura ja toiminta on laadukasta. Tekemisellä on selkeä suunta ja toimintaa ja pelaajia kehitetään koko ajan. Ympäristö on ammattimainen, joten päätös oli helppo. Yksi vaihtoehto oli jäädä odottamaan mahdollisuuksia siirtyä ulkomaille, mutta tämä tuntui nyt parhaalta, Toivomäki toteaa.

- Uudessa joukkueessa on aina paljon opittavaa, mutta kaikki on mennyt tosi hyvin.

Markku Kanerva oli valinnut Toivomäen tammikuun alun Qatarin maaotteluleirille, mutta puolustaja jäi lopulta sivuun tapahtumasta.

- Huilasin kauden jälkeen, enkä ehtinyt harjoitella ennen leiriä paljoa. Juttelin lääkintähenkilökuntamme kanssa ja he kehottivat miettimään asiaa. Loukkaantumisriski olisi ollut suuri. Oli siis turvallisempaa jäädä pois, vaikka se ei ollut missään nimessä helppo päätös. Ne olivat tärkeitä pelejä.

HJK aloitti harjoitukset loppiaisen jälkeen ja nyt takana on harjoitusottelut skotlantilaista FC Rangersia ja ruotsalaista Hammarbytä vastaan. Seura on tehnyt Toivomäen lisäksi uusia sopimuksia muun muassa U21-maajoukkuepelaajan Kaan Kairisen ja Vaasasta siirtyneen Joonas Vahteran kanssa. Erityisellä mielenkiinnolla kannattaa seurata myös joukkueen "nuorisokaartin" edesottamuksia.

- Minusta on poikkeuksellista kuinka hyviä nämä nuoret ovat. Ymmärtääkseni jotain uusia sopimuksia tulee vielä, mutta joukkue on jo tässä vaiheessa todella hyvä, Toivomäki kehuu.

Seura julkaisi tammikuun alussa kauden 2019 tavoitteensa. Veikkausliigasta ja Suomen Cupista haussa on mestaruus. Eurokentillä, joko Eurooppa tai Mestarien liigassa, tähtäin on lohkovaiheessa.

- Mitään ei tule ilmaiseksi, mutta tavoitteet ovat realistiset ja niiden eteen tehdään töitä määrätietoisesti. Minusta on turha asettaa liian matalia tavoitteita. Nyt vain pitää tehdä se vaadittava työ. Henkilökohtaisesti haluan päästä mahdollisimman nopeasti pelillisesti sisään tekemiseen. Haluan suorittaa korkealla tasolla, mutta tärkeintä on yltää joukkueen tavoitteisiin.

HJK:n vuoden viralliset ottelut alkavat mitä jännittävimmällä tavalla. Klubi kohtaa huomenna tiistaina HIFK:n Suomen Cupissa Talin hallissa.

- Uskon, että halliin saadaan kunnon mökää ja kentällä hyvä matsi. Olen nähnyt videota ja kuvia Stadin derbyistä ja fiilis on näyttänyt mahtavalta. Suomalainen fudis, sekä pelaajat että yleisö, kaipaa tuollaisia tapahtumia.

- Tärkeintä on kuitenkin ehdottomasti ottaa huomenna voitto.

HJK ja HIFK ottavat toisistaan mittaa tiistaina 29.1. Talin hallissa klo 17 alkaen.

Lisää uutisia