AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 26.1.2019

​VPS:n Morrissey ja Kompalla saivat kehut - "nuorilla töitä tehtävänä"

​VPS:n Morrissey ja Kompalla saivat kehut - "nuorilla töitä tehtävänä"

Steven Morrissey oli tehokkaana perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Kolme pistettä Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnan alkuun SJK:n vieraana - siinä VPS:n parhaat uutiset perjantai-illalta.

VPS:n sankarit kentällä on helppo nimetä. Steven Morrissey iski molemmat maalit 2-1-voitossa ja Martin Kompalla viimeisenä lukkona torjui kaksi rangaistuspotkua. Kaksikko sai kehut myös päävalmentaja Petri Vuoriselta.

- On hienoa nähdä, että Steven on hyvässä kunnossa. Hän pelasi koko ottelun ja jaksoi tehdä töitä hyvin. Stevenin maalit olivat hienoja ja maalien lisäksi hän oli läpiajossa useamman kerran.

- Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näimme Martinin tosipelissä. Hän näytti niitä ominaisuuksia, joita olemme halunneet maalivahdilta. Martin johti puolustusta pallon kanssa ja ilman palloa. Hän käyttää ääntään hyvin ja otti useita upeita torjuntoja. Rankkaritorjunnat olivat kovia suorituksia, kertoi Vuorinen.

Kokonaisuutena Vuorinen näki kuitenkin paljon parantamisen varaa ja etenkin kokemattomammat pelaajat saivat oppia kantapään kautta.

- Nuoret pelaajat näkivät sen, mitä nämä ottelut vaativat. Ei riitä, että tulet koppiin ja pistät Vepsun pelipaidan päälle. Töitä on tehtävä. Monet tänään kentällä olleista pelaajista pelasivat viime kaudella vielä enimmäkseen Kolmosta. Loikkaus tälle tasolle on iso.

- He antoivat kuitenkin kentällä kaikkensa ja tekivät valtavasti töitä. On todella hienoa, että meillä pelaa näin paljon omia nuoria. Koko seura ja Vaasa voivat olla ylpeitä siitä, sanoi Vuorinen.

Lisää uutisia