vko.03 // 26.1.2019

HJK kaatoi Hammarbyn komeasti 3-1

HJK kukisti Hammarbyn Talissa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK viimeisteli kuvioitaan Suomen Cupia varten kohtaamalla lauantaina Hammarbyn harjoitusottelussa. Ottelu päättyi HJK:n voittoon maalein 3-1 (0-0).

HJK jatkoi Rangers-ottelusta tutulla kolmen alakerralla, jonka muodostivat Faith Obilor, Rafinha ja Eetu Vertainen. Avauskokoonpanossa nähtiin melko nuori miehistö, kun muun muassa Otto Ollikainen, Julius Tauriainen ja Samu Laitinen aloittivat kentällä.

Heti ottelun alussa Klubi loi parikin laadukasta hyökkäystä. Skotlannissa loistaneet Eetu Vertainen ja Lassi Lappalainen väläyttelivät välittömästi, mutta Hammarby-puolustus kesti. HJK oli pakotettu jo 25. peliminuutilla suorittamaan ensimmäisen vaihdon, kun Joonas Vahtera korvasi väkevästi aloittaneen Vertaisen kentällä.

Ensimmäisen jakson edetessä Hammarby otti enemmän pallollista peliä haltuunsa, mutta Klubin puolustus esti vieraiden yritykset.

HJK onnistui usein katkaisemaan Hammarbyn pelinrakentelun keskialueella, ja Klubin parhaat tilanteet syntyivätkin vastahyökkäyksistä. Maaleja ei avausnelivitosella kuitenkaan muutamasta paikasta huolimatta nähty.

Tauolla HJK suoritti runsaasti vaihtoja. Maaliin tuli Robin Källman, puolustukseen debyyttinsä tehnyt Väinö Vehkonen ja Henri Toivomäki, keskikentälle Akseli Pelvas, Kaan Kairinen ja hyökkäykseen Riku Riski ja niin ikään ensimmäistä kertaa HJK:n paidassa nähty Ivan Tarasov.

Hammarby aloitti toisen jakson väkevästi ja vieraat iskivätkin ottelun avausmaalin reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Maalinedustalla vapaana ollut Vladimir Rodic jatkoi keskityksen taidokkaasti päällään, eikä hyvin tilanteessa mukana ollut Källman aivan ylettänyt puskun tielle.

Vain pari minuuttia takaiskun jälkeen HJK hiljensi avausmaalista entisestään innostuneen runsaslukuisen vierasyleisön. Pallo pelattiin Hammarbyn boksiin nopeasti Riskille, jonka laukausyritys kimposi Vahteralle. Tämän jalasta pallo tuli lopulta takatolpalla täysin vapaana olleelle Pelvakselle, jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu paitsion rajamailta.

58. minuutilla Klubi vyörytti jälleen laadukkaan hyökkäyksen. Pallo pelattiin Tarasoville vauhtiin boksin reunalle ja venäläinen laukoi tulisesti Klubin johtoon. 18-vuotias Tarasov on Pietarin Zenitin kasvatti ja testijaksolla HJK:ssa.

HJK:n siirryttyä nopeaan tahtiin sisuuntui Hammarby selvästi ja vieraat ottivat pelin haltuun. Sander Svendsen laukoi napakasti, mutta Källman venyi erinomaiseen torjuntaan sysäten pallon päätyrajan yli.

Ottelun viimeisellä kympillä nähtiin kolmas ensiesiintymisensä sinivalkoisessa tehnyt pelaaja, kun kamerunilainen Fabrice Fokobo tuli Ollikaisen tilalle.

Käynnissä oli 85. minuutti kun Klubi iski vauhdilla. Riku Riski antoi täydellisesti ajoitetun läpisyötön, ja karkuun päässyt Tarasov iski päivän toisella osumallaan Klubin 3-1-voittoon.

HJK pelaa seuraavan kerran jo tiistaina 29.1, kun Klubi aloittaa taipaleensa Suomen Cupissa. Cup lähtee räväkästi käyntiin kun vastassa on paikallisvastustaja HIFK. Ottelu alkaa kello 17:00 Talin Hallissa.