FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 26.1.2019

​FC Lahden lupaava laituri: "Haluan tehdä läpimurron"

​FC Lahden lupaava laituri: "Haluan tehdä läpimurron"

Jasin Assehnounilla lähtee ensimmäinen täysi kausi FC Lahdessa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden 20-vuotias laituri Jasin Assehnoun aloittaa ensimmäisen täyden kautensa Veikkausliigassa. Hän haluaa tehdä siitä ikimuistoisen.

Pitäjänmäen Tarmossa ensimmäiset jalkapallo-oppinsa saaneella Jasin Assehnoulla on takanaan värikäs ja tapahtumarikas vuosi. Hän aloitti viime kauden FC Espoon A-junioreissa, jonka kanssa hän pelasi SM-karsintaa tehden kaikissa kuudessa pelaamassaan ottelussaan vähintään yhden maalin. Hänet nostettiin edustusjoukkueen matkaan Kakkoseen, jossa Assehnoun jatkoi tehokkaana. 13 ottelussa hän mätti peräti kahdeksan maalia, vaikka roolina oli "wing back", eli tuttavallisemmin hyökkäävä laitapuolustaja.

FC Lahden entinen päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli kuitenkin nähnyt tarpeeksi ja kutsui Assehnoun yhteistyöseurasta FC Espoosta mastokaupunkiin kesken Veikkausliigakauden.

- Eka sovimme, että olisin tullut FC Lahteen vasta kauden jälkeen, mutta sitten "Toke" halusi minut jo kesällä. Oli se aika iso pomppu suoraan Kakkosesta Veikkausliigaan, mutta ihan mukavasti se meni, Assehnoun hymyilee.

- Tietenkin oli myös paljon haasteita, koska tempo oli kovempi ja muutenkin kaikki oli vaikeampaa. Nopeasti siihen kuitenkin tottui. Olin iloinen ja valmis tekemään töitä, hän jatkaa.

Ratkaisevan päätöksen uran kehityksen kannalta Assehnoun teki vuonna 2016, kun hän siirtyi HJK:n organisaatiosta FC Espooseen. Hän halusi kipeästi vastuuta, eikä sitä tullut Klubissa.

- HJK:ssa asiat ei mennyt niin kuin piti ja istuin BSM-kauden penkillä. En myöskään päässyt Klubi04:ään, joten siirryin FC Espooseen. Siellä sain hyvät valmentajat ja muut taustahenkilöt. Pääsin siellä paremmin pelaamaan ja onnistuin, Assehnoun muistelee.

Myllypurossa Itä-Helsingissä kasvanut laituri omaa niin Marokon kuin Suomen passit. Assehnoun sai alkuvuodesta ensimmäisen kutsun Suomen paitaan, kun hän kävi Eerikkilässä antamassa näyttöjä alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta valmentavalle Juha Maliselle. Ikimuistoinen jalkapallovuosi sai näin jatkoa.

- Ei kutsu yllätys ollut, koska sen eteen oli tehty paljon töitä. Olen harjoitellut paljon oma-aloitteisesti ja tehnyt paljon duunia. Ei tämä kehitys ihan yhtäkkiä ole kuitenkaan tapahtunut, Assehnoun nauraa.

Nyt Jasin Assehnoun keskittyy täysillä alkavaan jalkapallokauteen 2019. FC Lahti aloittaa Suomen Cupin lauantaina 26. tammikuuta FC Hongan vieraana.

- Nämä ovat hyviä pelejä ennen Veikkausliigaa. Tavoite on tietenkin voittaa se kilpailu. Emme ole mitään harjoituspelejä menossa pelaamaan, Assehnoun naulaa.

FC Lahden joukkue on kokenut paljon muutoksia viime kaudesta. Runko nuorentui reippaasti ja kaikki ulkomaalaisvahvistukset ovat vaihtuneet. Viime kauden avauskokoonpanosta mukana ovat enää Mikko Hauhia ja nuori Teemu Jäntti.

- Meillä on todella mielenkiintoinen porukka kasassa. Uskon, että meillä on vahva jengi kun kausi alkaa, Assehnoun kertoo.

- Meillä on ainakin paljon juoksuvoimaa. Ulkomaan vahvistuksia on tullut ja myös isokokoinen kärki. Olemme hyvässä kunnossa ja jaksamme tehdä töitä, hän vakuuttaa.

Joukkueena FC Lahti ei ole vielä kertonut julkisesti tavoitteitaan. Assehnoun osalta ne ovat selvät.

- Olisi kiva päästä tekemään läpimurto Veikkausliigassa. Haluan tehdä paljon tehoja ja päästä pelaamaan. Sen eteen pitää tehdä paljon duunia, mutta toivottavasti onnistun, Jasin päättää.

FC Lahti aloittaa Suomen Cupin ottelut lauantaina 26.1. FC Hongan vieraana. Ottelu Esport Arenalla starttaa klo 14.00.

Lisää uutisia