AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 22.1.2019

VPS julkaisi uuden maalivahtisopimuksen

VPS julkaisi uuden maalivahtisopimuksen

Maalivahti Martin Kompalla on solminut sopimuksen Vaasan Palloseuran kanssa.

Saksassa syntynyt 26-vuotias maalivahti aloitti uransa Borussia Mönchengladbachin akatemiassa ja on sen jälkeen pelannut useissa saksalaisseuroissa. Kompallalla on vyöllään myös nuorten maaotteluita Puolan paidassa.

- Sukuni on alun perin Puolasta, mutta koen olevani enemmän saksalainen kuin puolalainen. Pelasin juniorivuoteni Mönchengladbachissa ja siirryin sieltä 2. Bundesliigan VfL Bochumin edustusjoukkueeseen. Viimeksi pelasin SV Straelenissa, joka on pienempi seura Saksassa. Sain siellä kuitenkin paljon pelejä ja se oli minulle hyväksi, kertoo Kompalla VPS:n sivuilla.

Vepsussa on käynyt tammikuun aikana näytillä useita maalivahteja. Kompalla harjoitteli joukkueen kanssa noin puolentoista viikon ajan. Lopulta Kompalla ja VPS solmivat yksivuotisen sopimuksen. Kompalla uskoo, että hänen syöttötaitonsa tekivät vaikutuksen Vepsun valmennukseen.

- Olen hyvä pelaamaan jalalla. Pelaan myös melko korkealla, joten pystyn katkaisemaan vastustajan läpisyötöt. Olen siis hyvin moderni maalivahti, sanoo Kompalla.

Kompallan ensivaikutelma Vaasasta ja seurasta on ollut positiivinen.

- Kaupunki on erittäin kaunis ja on hienoa olla meren vieressä. Seuralla on pitkät perinteet Suomessa ja olosuhteet ovat hyvällä tasolla. Täällä on kaikki, mitä pelaaja voi tarvita ja lisäksi vielä hieno stadion. Olen iloinen, että olen täällä, kertoo hyväntuulinen saksalainen.

Suomen Cup alkaa Vepsun osalta jo tämän viikon perjantaina vierasottelulla SJK:ta vastaan. Kompalla odottaa tosipelien alkua innolla.

- Olemme tehneet paljon töitä viimeisten viikkojen aikana. Valmentajat ovat omistautuneita työlleen ja pelaajat ovat taitavia. Uskon, että saamme hyvän tuloksen perjantaina, päättää Kompalla.

Lisää uutisia