AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 20.1.2019

"Se on pirun hyvä pelaaja tuo Pekka" - FC Lahden joukkue rakentuu hyvää vauhtia

"Se on pirun hyvä pelaaja tuo Pekka" - FC Lahden joukkue rakentuu hyvää vauhtia

Kuhnurijoukkue kaudelle 2019 rakentuu hyvää vauhtia (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä on tyytyväinen joukkueen rakentumiseen alkavalle kaudelle, vaikka ihan valmis ryhmä ei vielä ole.

Uusista hankinnoista Jani Tanska, Jerónimo Amione ja Erik Törnros eivät olleet Lahden vahvuudessa KTP:tä vastaan lauantaina.

- Jani tulee mukaan tämän kuukauden aikana. Hän on kärsinyt pienistä vaivoista ja harjoittelee vielä omalla ohjelmalla. Törnrosilla on ollut myös pientä vaivaa ja hän sattui tulemaan kipeäksikin äskettäin, niin ei ollut mitään järkeä riskeerata häntä. Amione on vielä lämpöisessä odottelemassa viisumiaan. Hän on innoissaan ja ostanut jo talvitakinkin valmiiksi, Ristilä kertoo.

Joukkueen rakennus on edennyt Ristilän mukaan hyvin ja jalkeilla on iskukyinen ryhmä. Täysin valmis joukkue ei kuitenkaan vielä ole.

- Olen tyytyväinen siihen, että olemme saaneet niitä pelaajia, jotka ovat halunneet tulla Lahteen tekemään tätä meidän juttua. Yllättävänkin nopeasti saatiin ne muutamat pelaajat tuohon, ketkä haluttiinkin. Ollaan nyt siinä tilanteessa, että 2-3 pelaajan kanssa tullaan sopimukset tekemään. Saattaa olla, että vähän myöhemmäksi jätetään sopimuksien teot, sillä haluamme nähdä miten nämä pelaajat suoriutuvat ja miten nuoret onnistuvat.

- Puolustukseen tarvitsemme pelaajan, se on ihan selvä. Tarvitaanko muualle, niin se nähdään myöhemmin, kun saadaan Amionet ja Törnrosit tuohon mukaan.

- Erityisen tyytyväinen olen siihen, että asenne päivittäisessä tekemisessä ja henki joukkueessa on erittäin hyvä.

Joukkueen valmennusryhmään kuuluva Pekka Lagerblom urakoi joukkueen topparina lauantaina reilun puoliajan verran. Nähdäänkö häntä kentällä myös jatkossa?

- Se on pirun hyvä pelaaja tuo Pekka, Ristilä sanoo arvoituksellisesti.

Lisää uutisia