vko.02 // 19.1.2019

​SJK voittoon Tellushallissa – Jaro kaatui niukasti

SJK kaatoi FF Jaron 2-1 luvuin Pietarsaaren Tellushallissa lauantaina pelatussa harjoitusottelussa.

SJK on ollut usein ongelmissa Tellushallissa otteluiden alussa. Nyt SJK aloitti ottelun erinomaisesti ja siirtyi johtoon jo toisella minuutilla. Maximo Tolonen syötti Jeremiah Strengille, joka harhautteli tiensä maalipaikkaan ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Maali oli 17-vuotiaalle Strengille ensimmäinen SJK-paidassa. Hetkeä myöhemmin Joel Mero ja Denys Oliinyk pelasivat ensin vasemmalla laidalla hyvin yhteen, ja sen jälkeen Oliinyk ja Streng jatkoivat hyökkäystä boksissa. Jaron puolustus pääsi kuitenkin väliin.

Myös Jarolla oli omat paikkansa ensimmäisellä puoliajalla. Axel Vidjeskog laukoi kuudennella minuutilla pallon boksin ulkopuolelta tolppaan. Vartin kohdalla Jaro sai muutaman kulmapotkun peräkkäin, ja Joni Remesaho pääsi lopulta laukomaan, mutta Mihkel Aksalu torjui.

SJK:n toinen maali nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla. Mehmet Hetemaj kaadettiin noin 25 metrissä ja seurauksena oli vapaapotku. Maximo Tolonen antoi vapaapotkun sivuun Denys Oliinykille, joka keskitti pallon maalille Strengille, joka puski jo ottelun toisen maalinsa.

Jaro kavensi vielä ensimmäisen puoliajan aikana. SJK:n puolustus oli vähän epätasapainossa, kun Joel Mero sai pienen tällin, ja Jaro pystyi hyödyntämään sen. Egor Denisov jäi maalin edessä ilman vartiointia, ja siirsi pallon rauhassa maaliin.

SJK:n kolmas maali oli ennen taukoa lähellä muutaman kerran. Ensimmäinen tilanne tuli, kun Denys Oliinyk keskitti, ja Dani Hatakka jatkoi maalin edestä, mutta Ville Seppä venyi pallon eteen. Seurauksena oli kuitenkin kulmapotku. Kulmapotkusta SJK onnistui tekemään maalin, mutta sitä edelsi paitsio tai rike.

Toisen puoliajan aikana molemmat joukkueet tekivät paljon vaihtoja ja SJK:n kokoonpano oli ottelun lopulla akatemiapainotteinen. 47. minuutilla Jeremiah Strengillä oli puolittainen paikka iskeä kolmas maali, mutta veto suuntautui sivuverkkoon.

Hetkeä myöhemmin nähtiin hieman harvinaisempi tilanne, kun Dani Hatakka karkasi kulmapotkun jälkeen puolittaiseen. Jaron puolustus ehti kuitenkin sen verran mukaan, että Hatakka valitsi syötön, mutta se karkasi liiaksi päin maalivahtia. Hetkeä myöhemmin SJK pääsi jälleen vastahyökkäykseen, joka päättyi Denys Oliinykin laukaukseen. Ville Seppä torjui pallon eteensä Jaron kannalta sopivasti niin, ettei SJK:n pelaajat saaneet iskettyä palloa tyhjiin.

SJK sai muutaman kerran pelattua pallon linjan taakse joko Strengille, Oskar Pihlajalle tai Daniel Håkansille, mutta tilanteet päättyivät paitsioon tai Sepän vastaantuloon.

Jaro hallitsi ottelun loppua, mutta ei onnistunut tasoittamaan. 78. minuutilla Jaro sai kulmapotkun ja hyvän puskunkin, mutta pallo meni ohi maalin. Walter Mooren vapaapotku meni sekin vain hieman ohi maalin, ja Jesse Öst joutui pariin kertaan torjuntatöihin. SJK:n johto säilyi loppuun asti, joten vuosi alkoi harvinaisella voitolla Tellushallissa.

SJK: Mihkel Aksalu MV (46' Jesse Öst MV), Joel Mero, Dani Hatakka (65' Arttu Aromaa), Jude Arthur, Maximo Tolonen (46' Nicolas Kotamäki), Boris Kadio, Jesse Sarajärvi (54' Daniel Håkans), Jere Streng, Stephen Duke-McKenna (82' Nicolas Kivimäki), Denys Oliinyk (70' Oskar Pihlaja) ja Mehmet Hetemaj (46' Obed Malolo).

Lähde: SJK:n tiedote