vko.02 // 18.1.2019

​Ilves kaatoi komeasti KuPS:n cupin avausottelussa

Matias Ojala laukoi komeast Ilveksen 3-0-maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin Veikkausliigan karsinta käynnistyi perjantaina lohko B:n ottelulla, jossa Ilves kaatoi KuPS:n maalein 4-1 (1-0).

Ottelun ja samalla koko Suomen Cupin 2019 avausmaali nähtiin 37. minuutilla, kun Baba Mensah puski Ilveksen johtoon Mikael Almenin keskityksestä. Tauolle ottelussa mentiin numeroissa 1-0.

Toinen jakso ehti vanheta vain pari minuuttia, kun Ilves tuplasi johtonsa Samuel Afumin laukauksella Eemeli Raittisen esityöstä. KuPS:n Petteri Pennanen ehti välissä hukata rangaistuspotkun ennen kuin vajaa kymmenen minuuttia edellisestä osumasta Ilves siirtyi jo kolmen maalin johtoon Matias Ojalan vapaapotkun upottua KuPS-maaliin 25 metristä.

KuPS tuli peliin mukaan vain hetkeä myöhemmin, kun Ville Saxman kavensi lukemiksi 3-1 tunnin pelin jälkeen. Lopullisen niitin ottelulle pamautti kuitenkin Ilveksen Janne-Pekka Laine 84. peliminuutilla.