AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 18.1.2019

​"Hänestä on meille vielä paljon iloa" – Wiss iloitsi AL:lle cup-avauksesta

​"Hänestä on meille vielä paljon iloa" – Wiss iloitsi AL:lle cup-avauksesta

"Jallu" näki plajon hyvää cupin avauksessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves avasi Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnan perjantaina komealla 4-1-voitolla KuPS:sta.

Suurin mielenkiinto ilvesläisistä kohdistui vastikään joukkueeseen liittyneeseen ghanalaishyökkääjä Samuel Afumiin, joka laukoi vastaiskusta 2–0-maalin.

– Pitää huomioida, ettei Afumilla ole juurikaan pelikokemusta viimeisen vuoden ajalta. Hänestä on meille vielä paljon iloa, Ilves-luotsi Jarkko Wiss myhäili Aamulehdelle.

Afum pelasi Ilveksen hyökkäyksessä Eemeli Raittisen kanssa. 18-vuotias Raittinen on Wissille tuttu jo muutaman vuoden takaa Läntisestä aluejoukkueesta. Nuorukainen syötti taitavasti Afumin maalin.

– Raittinen oli aluejoukkueaikoina hintelä, mutta 2000-syntyneiden lahjakkaimpia pelaajia. Sitten pari vuotta meni plörinäksi loukkaantumisten takia. Hän pelasi tosi vahvasti viime kaudella A-junioreissa ja Kolmosessa. Kaverilla on loistava vasuri, ja hän on iso ja taitava.

Wiss innostui myös avausmaalin puskeneesta Baba Mensahista, joka on kuin uusi pelaaja Ilvekselle. Ghanalaistoppari ei pelannut 2018 yhtään liigapeliä polvivamman takia.

– Mensahin maali oli hieno hetki, Wiss kuvaili.

Uusista hankinnoista tamperelaisyleisölle esiteltiin virallisessa ottelussa myös Jair ja Aleksi Tarvonen, jotka pelasivat viime kesänä Ykkösessä.

– He parantavat koko ajan. On selvää, että liigassa tulee uusia vaatimuksia Ykköseen verrattuna.

Lähde: Aamulehti
Lisää uutisia