vko.02 // 15.1.2019

Ilves kukisti Pikkuhuuhkajat Eerikkilässä

Ilves kaatoi Pikkuhuuhkajat. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtasi tiistai-iltana Eerikkilässä pelatussa harjoitusottelussa Suomen U21-maajoukkueen ja otti hiukan 2-1 (1-1) -voiton. Ilves matkasi Eerikkilään 22 pelaajan miehistöllä ja jokainen pelaaja pelasi ottelussa yhden puoliajan.

Ottelua oli pelattu vain kolme minuuttia, kun Ilves siirtyi ottelussa johtoon. Felipe Aspegren ja Janne-Pekka Laine pelasivat maalipaikan Juho Heikkiselle, joka ei erehtynyt vaan laukoi Ilveksen varmasti 0-1 johtoon.

Ilveksen maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli omat pallonhallintajaksonsa ja molemmissa päissä nähtiin muutama vaaralinen maalipaikka. Kun ottelua oli pelattu 30 minuuttia, nähtiin Suomen tasoistus. Keskitystilanteessa Joel Mattsson oli unohtunut vapaaksi maalin edessä ja hän puski pallon maaliin, 1-1.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty ja tauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1

Harjoitusotteluista tutun kaavan mukaan Ilves vaihto tauolla kaikki yksitoista pelaajaa. Tauolta kentälle juossut Ilves-ryhmä otti kenttätapahtumat haltuunsa heti alkuvihellyksestä lähtien.

Ottelun 52. minuutilla Aleksi Tarvonen teki syötönkatkon lähellä Suomen rangaistusaluetta. Siitä seuranneesta tilanteesta hän pääsi etenemään vapaasti kohti Suomen maalia laukoen pallon varmasti maaliin, 1-2.

Vain yhdeksän minuuttia Tarvosen maalin jälkeen, Suomen tilanne synkkeni entuudestaan, kun Joonas Sundman taklasi itselleen toisen keltaisen kortin ja ulosajon. Miesylivoimalla Ilves jatkoi kenttätapahtumien hallintaa, mutta hyvästä painostuksesta huolimatta ei lisämaaleja saatu aikaiseksi. Näin ollen ottelu päättyi Ilveksen 1-2 voittoon.

Seuraavan ottelun Ilves pelaa jo tulevana perjantaina, kun Suomen Cupin avauksessa vieraaksi Pirkkahalliin saapuu Kuopion Palloseura.