AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 14.1.2019

​LK: RoPS testaa kahta ulkomaalaispelaajaa

​LK: RoPS testaa kahta ulkomaalaispelaajaa

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Toni Koskela tarkastelee tällä viikolla kahden ulkomaalaispelaajan edesottamuksia. (Kuva: Juha Tamminen)

Tarik Kada ja Tomas Kristofferssen antavat näyttöjä RoPS:ssa tällä viikolla.

Rovaniemen Palloseuran Suomen Cupiin ja Veikkausliigaan valmistautuvaan miehistöön saapui maanantaina uusi mies, kun norjalainen keskikenttäpelaaja Tomas Kristofferssen oli mukana joukkueen harjoituksissa. Myös hollantilaisen laiturin Tarik Kadan olisi pitänyt saapua jo maanantaina napapiirille, mutta hänen lentonsa ei saanut laskeutumislupaa ja hollantilainen rantautuu Rovaniemelle tiistaina.

Tromssassa syntynyt Kristoffersen on 25-vuotias ja hänen viime kauden seuransa oli Norjan kolmannen sarjaportaan Asane Fotball. Aiemmin 178-senttinen Kristoffersen pelasi Norjan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla Tromsdalenin ja Sandnes Ulfin joukkueissa. Pelejä Norjan kakkostasolta miehellä on vyöllään 87 kappaletta.

– Kristofferssen on monipuolinen keskikenttäpelaaja, jolla on hyvä ura Norjan ykkösessä. Hänellä on myös suhteellisen hyvät tehot tasapainottavaksi keskikenttäpelaajaksi, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kertoo.

Pelaamissaan 87 ottelussa norjalainen teki 12 maalia ja antoi 14 maalin johtanutta syöttöä.

– Hän voi pelityyliltään sopia paremmin meille kuin Norjaan, Koskela jatkaa.

Tarik Kada, 22, on Heerenveenin kasvatti, joka on pelannut jopa seitsemän ottelua Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä Heerenveenin ja Heracles Almelon riveissä. Laituri on edustanut Hollantia U17 – U20 maajoukkueissa yhteensä 13 kertaa. Hänellä on myös Marokon kansalaisuus. Nuorukaisen edellinen seura on Heracles Almelo. Pituutta väkkärällä on 170 senttiä.

– Kada on nopea laituri. Hän pelasi jo nuorena pääsarjaa, mutta on sitten vähän kierrellyt ja tarvitsee uutta alkua, Koskela kertoo.

– Hän on viimeksi harjoitellut Niklas Tarvajärven valmentaman Heerenveenin reservien kanssa.

Molemmat miehet ovat RoPS:n testissä tämän viikon ja pelaavat ensi lauantaina Oulussa harjoitusottelussa AC Oulua vastaan.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia