Kausi 2019 alkaa olla yhä vahvemmin tapetilla, mutta kaudesta 2018 ei vielä ole niin kauaa aikaa, etteivätkö muistikuvat olisi vielä selkeinä mielessä. Vai ovatko?

Kokosimme muutaman irtofaktan viime kaudesta. Muistuvatko nämä asiat mieleen? Elleivät, vastaukset löytyvät heti alta – ja toki nämä voi käydä läpi joko itsekseen tai vaikka kaverin kanssa ennen oikeiden vastausten vilkaisemista.

1. Kuka teki Veikkausliigakauden 2018 ensimmäisen maalin?

2. Mikä oli suurin maalimäärä yhdessä ottelussa kaudella 2018?

3. Vihjeenä edelliseenkin. Sama joukkue teki yhdellä puoliajalla kuusi maalia yhdessä ottelussa. Mikä joukkue ja kuinka monessa minuutissa?

4. FC Honka päätyi nousijana hienosti sijalle 4., mutta kauden 2018 ensimmäisen voittonsa espoolaiset ottivat vasta viidennessä ottelussaan. Ketä vastaan?

5. HJK päätti kauden 2018 paitsi mestaruuteen myös pitkään tappiottomaan putkeen. Viimeisimmän tappionsa HJK on Veikkausliigassa kärsinyt 29.6.2018, mutta kenelle?

6. HJK teki eniten (61) maaleja ja päästi vähiten (19) maaleja kaudella 2018. Mikä joukkue teki toiseksi eniten maaleja? Entä mikä joukkue päästi osumia toiseksi vähiten?

- - -

Vastaukset:

1. VPS:n Sebastian Strandvall. Ottelu VPS – FC Inter avasi kauden 7.4. kaksi tuntia ennen samana päivän pelattua ottelua SJK – PS Kemi ja Strandvall iski 35. minuutilla VPS:n johtoon 2-0-lukemiin päättyneessä ottelussa.

2. Yhdeksän. 2.9. pelattu ottelu IFK Mariehamn – Ilves päättyi lukemin 3-6.

3. 31 minuutissa. Em. ottelu oli jo tilanteessa 2-0 ennen Ilveksen Niklas Jokelaisen kavennusta 2-1:een 55. minuutilla. Ilveksen hurjan ilotulituksen päätti Tatu Miettunen iskemällä 86. minuutilla numeroiksi 2-6.

4. RoPS:aa. 3.5. pelattu ottelu Rovaniemellä päättyi lukemin 1-2.

5. FC Lahdelle. FC Lahti – HJK 29.6. päättyi numeroin 2-1. Samoin numeroin FC Lahti voitti joukkueitten kauden ensimmäisen kohtaamisen, mutta viimeisen vei nimiinsä HJK maalein 2-0.

6. Toiseksi eniten maaleja teki KuPS (56) ennen FC Honkaa (51). Toiseksi vähiten maaleja päästi RoPS (25) ennen FC Honkaa (33).