FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.01 // 12.1.2019

Ilvekselle murskavoitto HIFK:n kustannuksella

Ilvekselle murskavoitto HIFK:n kustannuksella

Ilari Mettälä teki Ilveksen avausmaalin lauantain voitokkaassa harjoitusottelussa HIFK:ta vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves otti selvän voiton HIFK:sta lauantain harjoitusottelussa. Tamperelaiset kukistivat stadilaiset Pirkkahallissa selvin lukemin 4-0.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui todella vahvassa Ilveksen hallinnassa. Joukkue liikutti palloa hienosti vyöryttäen pitkiä hyökkäyksiä kohti HIFK:n maalia koko puoliajan. HIFK joutui vetäytymään syvälle omalle alueelleen ja harvat HIFK hyökkäykset olivat nopeita vastahyökkäyksiä.

Ensimmäisen hyvän maalipaikan Ilves sai luotua ottelun 16. minuutilla, kun hienon nousun laidalta tehnyt Tariq Kazi löysi syötöllään Eemeli Raittisen rangaistusalueen sisältä. Eemeli otti pallon haltuun ja laukoi terävästi, mutta HIFK:n maalivahti sai torjuttua laukauksen kulmaksi.

Ottelun 22. minuutilla nähtiin päivän ensimmäinen maali. David Addylle pelattiin pallo vasempaan laitaan. Hän keskitti pallon ensimmäisellä kosketuksella maalille kohti Ilari Mettälää. Ilu kiitti hienosta tarjoilusta laukoen pallon suoraan ilmasta maaliin, 1-0.

Ilves tuplasi johtonsa ottelun 32. minuutilla. Aleksi Tarvonen vapautti oikein ajoitetulla pystysyötöllä Eemeli Raittisen puolustuksen selustaan. Eemeli otti hyvin pallon mukaansa ja laukoi toisella kosketuksella tarkan laukauksen takakulmaan, 2-0.

Ilves oli lähellä lisätä johtoaan jo kolmeen maaliin pelikellon näyttäessä 40 minuuttia. Tuolloin Jair käynnisti hienosti Ilveksen hyökkäyksen, joka päättyi Santeri Haaralan ylärimalaukaukseen. Tämä jäi viimeiseksi maalipaikaksi ensimmäisellä puoliajalla ja täten taukoa lähdettiin viettämään Ilveksen 2-0 johdossa.

Aiemmista harjoitusotteluista tuttuun tapaan Ilves antoi ottelussa vähintään 45 minuuttia peliaikaa kaikille pelikuntoisille pelaajille. Tästä johtuen Jarkko Wiss suoritti tauolla kymmenen vaihtoa. Ainoastaan Santeri Haarala jäi kentälle ensimmäisen puoliajan miehistöstä.

Myös ottelun toinen puoliaika sujui vahvasti kotijoukkueen hallinnassa. Puoliaika oli ehtinyt vanhentua vain kaksi minuuttia, kun Ilves oli lähellä lisätä johtoaan. Jesse Huhtala laukoi terävästi Felipe Aspegrenin syötöstä, mutta HIFK:n maalivahti onnistui torjumaan Jessen laukauksen.

Ilveksen kolmatta maalia ei täytynyt kuitenkaan odottaa kauaa. Ottelun 51. minuutilla Ilves prässäsi pallon takaisin itselleen hyökkäysalueella ja välittömästi riiston jälkeen Santeri Haarala pelasi jalkansa vapaaksi 20 metrin päässä HIFK:n maalista. Sanden vasemman jalan tarkka laukaus maalin oikeaan kulmaan lisäsi Ilveksen johdon jo kolmeen maaliin, 3-0.

Maalin jälkeen Ilves jatkoi pallonhallintaansa ja hyökkäysten vyöryttämistä kohti vastustajan maalia. Kun ottelua oli pelattu 57. minuuttia HIFK:n Muslim Markhiyev taklasi rumasti Janne-Pekka Lainetta. Tästä seurauksena oli suora punainen kortti ja näin ollen Ilves pääsi pelaamaan yhden miehen ylivoimalla viimeiset puolituntia.

HIFK:n punainen kortti ei juurikaan muuttanut pelin kuvaa. HIFK vetäytyi lähelle omaa maaliaan ja Ilves etsi maalipaikkoja siirrellen palloa hyökkäyskolmanneksella. 65. minuutilla Juho Heikkinen pääsi laukomaan kovan volleyn rangaistusalueelta, mutta Ilveksen harmiksi veto suunatui yli maalin. Testipelaaja Yusif Daouda Moussa kokeili maalintekoa kaukolaukauksella ottelun 74. minuutilla, mutta HIFK:n maalivahti sai vaivoin torjuttua 30 metristä lähteneen laukauksen kulmaksi.

Ottelun 79. minuutilla Yusif Daouda Moussa katkaisi HIFK:n syötön hyökkäysalueella. Moussa syötti pallon välittömästi Jesse Huhtalalle, joka laukoi 20 metristä Ilveksen neljännen maalin, 4-0. Vielä kerran tämän jälkeen oli Ilves lähellä maalintekoa, mutta Janne-Pekka Laineen kova laukaus suuntautui kotiyleisön harmiksi vähän maalin ohi. Lisää vaarallisa maalipaikkoja ei enää ottelussa nähty, joten näin ollen ottelu päättyi Ilveksen 4-0 voittoon.

Ottelu oli alusta loppuun täydellistä Ilveksen hallintaa ja kaikki joukkueen pelaajat voivat olla tyytyväisiä päivän suoritukseensa. Kaikille pelaajille saatiin jälleen tärkeitä pelimiinutteja ja -tuntumaa ensi vikolla alkavaa Suomen Cupia ajatellen.

Seuraavan ottelun Ilves pelaa jo tiistaina. Tuolloin joukke kohtaa Suomen U21-maajoukkueen Eerikkilässä pelattavassa harjoitusottelussa.

Seuraavan kerran Tampereella pelataan ensi perjantaina 18.1., kun Suomen Cupin ensimmäiseen otteluun vieraaksi saapuu KuPS.

vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia