FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.01 // 12.1.2019

Eremenko odottaa paljon uudelta hankinnalta: "Hänellä on oikea asenne"

Eremenko odottaa paljon uudelta hankinnalta: "Hänellä on oikea asenne"

"Jere" kiittelee Jude Arthurin asennetta. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK julkisti perjantaina sopimuksen ghanalaisen Jude Arthurin kanssa.

20-vuotias pelimies harjoitteli SJK:n kanssa jo ennen vuodenvaihdetta. Arthur teki SJK:n päävalmentajaan Alexei Eremenkoon vaikutuksen asenteellaan joulukuussa.

- Kun sain hänestä tiedon, katsoin videoita ja huomasin heti hänessä ominaisuuksia, jotka kiinnostivat minua. Sellaisia ovat esimerkiksi miten hän pitää palloa, miten reagoi eri tilanteisiin tai miten hän sijoittuu. Myös hänen nuori ikänsä oli huomionarvoista. Hän täyttää vasta 20 vuotta tulevana kesänä. Näin hänessä siis paljon potentiaalia ja halusin nähdä hänet täällä meidän kanssa. On tärkeä nähdä pelaajat, miten he sopeutuvat ja millaisia he ovat ihmisenä tai ammattilaisena, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Kun hän sitten tuli tänne, oli ensivaikutelma hyvä. Pitää ymmärtää, että hänellä oli vähän aikaa sopeutua ennen ensimmäistä peliä, mutta kaikki meni hyvin. Näin hänessä heti potentiaalia sekä kovaa halua kehittyä entisestään jalkapalloilijana, Eremenko jatkaa.

Eremenko uskoo, että Arthur täydentää hyvin SJK:n pelaajaryhmää kaudella 2019.

- Viime kauden päätteeksi meiltä lähti useita keskikenttäpelaajia ja olemme nyt rakennusvaiheessa. Jude sopii meidän systeemiin hyvin ja hän on myös erittäin monikäyttöinen pelaaja. Pelaaja, joka voi pelata keskikentän lisäksi puolustuksessa. Se on pelkästään hyvä asia, jos pelaajalla on kokemusta useista eri pelipaikoista ja rooleista. Myös hänen kokonsa sekä notkeutensa sopivat mielestäni meidän sarjaan hyvin. Tarvitsemme pituutta joukkueeseen, sanoo Eremenko.

- Hänellä on oikea asenne tähän hommaan. Hän tiesi jo tullessaan, että hänen pitää antaa kaikkensa ja sen hän teki. Hän todella haluaa tehdä asioita uransa eteen. Jotkut pelaajat tulevat puolikuntoisina tai huonolla asenteella, vaikka heillä olisi kova CV. Mielestäni se on kuitenkin heidän tehtävänsä tulla tänne hyvässä kunnossa ja valmiina antamaan kaikkensa. Jude Arthur on osoittanut juuri tässä sitä oikeaa asennetta, Eremenko päättää.

Lähde: SJK:n tiedote
vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia