FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.01 // 9.1.2019

​Pelkkä debyytti ei tyydyttänyt - Huuhkajien ensikertalaisella kova tavoite perjantaina

​Pelkkä debyytti ei tyydyttänyt - Huuhkajien ensikertalaisella kova tavoite perjantaina

Lassi Lappalainen sai ensikasteensa Suomen A-maajoukkueessa tiistaina Ruotsia vastaan ja toivoo saavansa vastuuta myös perjantain Viro-kamppailussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ruotsia vastaan tiistaina ensimmäisen pelinsä Suomen A-maajoukkueessa pelannut Lassi Lappalainen haluaa tehdä Huuhkaja-uransa ensimmäisen maalin heti perjantaina, jos hän pääsee kentälle Viroa vastaan.

HJK:n Lassi Lappalainen sai toteutettua yhden suuren unelmansa tiistaina. U21-maajoukkueesta tuttu laituri oli avauksessa, kun Suomen jalkapallon A-maajoukkue kohtasi kohtasi Ruotsin Qatarissa.

Lappalainen pelasi vajaat 70 minuuttia Suomen 1-0-voitossa ja sai näin ollen tililleen ensimmäisen pelin A-maajoukkueessa.

- On se aina kivaa aloittaa missä vaan maajoukkueessa vuosi voitolla. Ja vielä Ruotsi (vastassa), niin tuntuu vielä paremmalta, oikealla laidalla uurastanut Lappalainen sanoi.

Omaa esitystään nuorukainen kommentoi maltillisesti, vaikka Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoikin Lappalaisen voivan olla tyytyväinen omaan debyyttiinsä.

- Sanoisin, että ihan jees. Ehkä hyökkäyssuuntaan olisi voinut olla vaarallisempi ja näin poispäin, mutta ihan ok debyytti mielestäni.

Lappalainen toivoo pääsevänsä kehiin myös perjantaina, kun Suomi kohtaa Viron leirin päätösottelussa klo 14 Suomen aikaa. Jos peliaikaa tulee, tavoitteena on muutakin kuin vain pärjätä mukana vauhdissa.

- En tiedä miten minua peluutetaan, mutta tietenkin jos pääsee kentälle, niin haluaisin tehdä sen ensimmäisen maalin ainakin. Sitä metsästetään Viro-pelissä, Lappalainen linjasi.

Lappalaisen lisäksi tiistaina nähtiin kentällä myös neljä muuta debytanttia, joista kaikki ovat tuttuja Veikkausliigasta. Lappalaisen tavoin HJK:ssa alkavassa kaudella pelaavat Sebastian Dahlström ja Kaan Kairinen, Klubista hollantilaisjätti Ajaxiin RoPS-lainansa jälkeen kesällä 2017 siirtynyt Saku Ylätupa sekä FC Hongan luottotoppari Robert Ivanov saivat tililleen ensiesiintymiset Huuhkajissa.

Suomen ja Viron välistä ottelua voi seurata perjantaina 11.1. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla, Viaplayssa ja Viafreessä.

Lähde: Huuhkaja-tv
vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia