AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.00 // 5.1.2019

FC Interille vahvistusta valmennusryhmään Valenciasta

FC Interille vahvistusta valmennusryhmään Valenciasta

Valencia CF:ssa fysiikkavalmentajana pitkään toiminut Michel Bellver liittyy FC Interin valmennusryhmään.

FC Inter on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen espanjalaisen fysiikkavalmentaja Michel Bellverin kanssa. Valencia CF:n juniorivalmennuksessa jo vuodesta 2011 alkaen toiminut Bellver tulee toimimaan FC Interissä päätoimisesti fysiikkavalmentajana sekä edustusjoukkueen että junioripuolen tehtävissä.

Bellverillä on UEFA A -valmentajalisenssi ja hän on reilun seitsemän vuoden aikana Valenciassa toiminut eri juniori-ikäluokkien fysiikkavalmentajana U12-U19 -joukkueissa. Bellver on myös opiskellut yliopistotasolla huippu-urheilua monipuoleisesti keskittyen muun muassa jalkapallon fyysiseen harjoitteluun, vammojen ennaltaehkäisyyn sekä kuntoutukseen.

FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki pitää osaavan fysiikkavalmentajan roolia merkittävänä nykyaikaisessa jalkapallossa.

- Jo viime kaudella huomasimme, kuinka tärkeä palanen fysiikkavalmentaja on osana valmennustiimiä. Jos verrataan joukkueen fyysisiä valmiuksia pelata Veikkausliigaa kausien 2017 ja 2018 välillä, niin 2018 joukkue oli kokonaisvaltaisesti huomattavasti edellä jalkapallofysiikan osalta. Toinen merkittävä parannus viime vuonna tapahtui loukkaantumismäärissä sekä tuoreudessa. Pelaajat olivat huomattavasti "tuoreempia" ja loukkaantumisia oli paljon vähemmän kuin aiemmin. Tässä kohtaa osaavan fysiikkavalmentajan yhteistyö muun valmennuksen kanssa on merkittävää, Mäki mainitsee.

FC Interin fyysisen valmennuksen tiimissä mukana ovat Bellverin lisäksi fysioterapeutit Eduardo Rodriguez ja Ville Peltonen sekä fysiikkavalmentaja Jari-Pekka Malinen. Edustusjoukkueen tehtävien ohella Bellver tulee Mäen mukaan osallistumaan myös junioripuolen toimintaan.

- Liigajoukkueen lisäksi Michel tulee vastaamaan reservijoukkueen sekä akatemia-aamujen fyysisestä valmennuksesta. Lisäksi hän on osa FC Interin vahvaa fyysisen puolen valmennuksen tiimiä, jonka tehtävänä on koko ajan kehittää seuramme fyysistä valmennusta. Interissä fyysistä valmennusta ei ole eriytetty jalkapallosta, vaan suurin osa tapahtuu kentällä pelin ohella. Toki esim. oheisharjoittelua tullaan suorittamaan mm. stadionillemme vastavalmistuneella Junior Gymillä, Mäki tarkentaa.

Edustusjoukkue jatkaa joukkueharjoittelua jälleen tulevana maanantaina. Suomeen perjantaina saapunut Bellver itse odottaa innolla uuden työnsä alkamista.

- Tuntuu erittäin hyvältä tulla Interiin ja odotan jo työskentelyn aloittamista. Ensivaikutelma seurasta on hyvä. Päätös siirtyä Interiin oli vaikeaa, koska minulla oli hyvä rooli Valenciassa ja pidin työstäni siellä. Silti uudet haasteet Interissä saivat minun tekemään päätöksen siirtyä tänne ja olen tyytyväinen päätökseeni, Bellver kertoo.

Lisää uutisia