FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.00 // 4.1.2019

​KuPS:ssa loistanut toppari tavoittelee seuraavaksi läpilyöntiä Allsvenskanissa

​KuPS:ssa loistanut toppari tavoittelee seuraavaksi läpilyöntiä Allsvenskanissa

Juho Pirttijoen seuraava haaste on Ruotsissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Juho Pirttijoki pelasi vahvan loppukauden Kuopion Palloseuran riveissä.

Toppari Juho Pirttijoki pelasi kesästä alkaen lainasopimuksella Kuopion Palloseurassa emoseurastaan, ruotsalaisesta GIF Sundsvallista. Hän pelasi KuPS:n alakerrassa reilun kolmen kuukauden aikana kymmenen peliä, joissa kaikissa täydet minuutit.

KuPS voitti viime kaudella pronssia Veikkausliigassa dramaattisten vaiheiden jälkeen. Joukkue teki 2-1-voittomaalin päätöskierroksen vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan vasta 88. minuutilla ja vei pronssiset mitalit ja eurocup-paikan FC Hongan nenän edestä. KuPS nousi sarjataulukon kolmanneksi yhden maalin paremmalla maalierolla.

- Kyllähän se hyvältä tuntui, kun päätösvihellys tuli ja sen jälkeen kuuli, miten muissa otteluissa oli käynyt. Oli älyttömän helpottunut ja ilonen fiilis, että sai kairattua KuPS:lle sen Eurooppa-liigan paikan ensi vuodeksi, Pirttijoki muisteli.

Loppukausi ei ollut hänelle helpoimmasta päästä. Kookas keskuspuolustaja pelasi viimeiset pelit puudutuspiikkien voimalla ja taisteli polven kipuja vastaan. Kun kausi päättyi, hän jätti laji- ja juoksuharjoitteet sikseen.

Vammat ovat onneksi takana. Hän lähti perjantaina täysissä sielun ja ruumiin voimissa Qatariin, jossa Suomen jalkapallomaajoukkue leireilee 4.-12. tammikuuta ja kohtaa Ruotsin (8.1.) ja Viron (11.1.).

- Nyt tuntuu ihan pirun hyvältä. Mitään vikaa ei ole.

Pirttijoen lainapesti Kuopioon ei jatku vaan hän palaa tammikuun 15. päivä Sundsvalliin. Qatarin-leirin jälkeen hän koukkaa Suomen kautta hakemassa tyttöystävänsä ja koiransa mukaan ja suuntaa sitten tavoitteet kohti tuttua, mutta omalla tavallaan uutta haastetta.

Kausien 2017 ja 2018 aikana Pirttijoki pelasi Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa vain reilut 100 minuuttia seitsemässä ottelussa. Ei siis ihme, että haussa on isompi rooli Sundsvallissa alkavalla kaudella, joka käynnistyy maaliskuun lopussa.

- Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kun pelata. Tämä on viimeinen kauteni siellä, ja kaksi kautta on mennyt penkin alle loukkaantumisten ja muun takia. Viime kauden pääsin vetämään KuPS:ssa ja kun pääsin mukaan pelirytmiin, niin alkoi koko ajan mennä paremmin ja itselleni tuli se fiilis, että sain itseluottamuksen takaisin pelaamiseen.

- Uskon ihan täysin ottavani pelipaikan Sundsvallista, kun sinne menen.

Pirttijoki siirtyi GIF Sundsvalliin kolmen vuoden sopimuksella HIFK:sta alkuvuodesta 2017.

Lisää uutisia