AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.00 // 3.1.2019

​Inter hankki TPS:n runkopelaajan - "Olen kaivannut muutosta"

​Inter hankki TPS:n runkopelaajan - "Olen kaivannut muutosta"

Miro Tenho siirtyy TPS:sta FC Interiin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on solminut yksivuotisen sopimuksen toppari Miro Tenhon kanssa.

Viime kaudella Veikkausliigasta Ykköseen pudonnutta TPS:aa edustanut 23-vuotias Miro Tenho siirtyy FC Interiin. Topparina pelaavan Tenhon ja FC Interin sopimus kattaa kauden 2019.

Kaarinasta kotoisin oleva 188-senttinen Tenho aloitti jalkapallon pelaamisen paikallisessa nappulaseurassa KaaNassa ja edusti juniorina myös muita alueen seuroja - KaaPoa, PiPSiä ja FC Kaarinaa. Aikuisiällä Tenho on edustanut TPS:aa, jonka paidassa hän debytoi Veikkausliigassa jo TPS:n aiemmalla liigavisiitillä kaudelle 2014. TPS:n Veikkausliigassa pelaamien kausien 2014 ja 2018 aikana hänelle kertyi liigaotteluita 62, joiden lisäksi hän on pelannut 69 Ykkösen ottelua.

FC Interin päävalmentaja José Riveiro on tyytyväinen saadessaan jo useita vuosia isossa roolissa pelanneen Tenhon joukkueeseensa.

- Miro on rohkeasti pelaava toppari, jolla on jo hyvin kokemusta Veikkausliigasta ja mielenkiintoinen tulevaisuus edessään. Hän on erityisesti kyvykäs puolustaja pelinavaamisvaiheen organisoimiseen. Uskon tulevan kauden olevan hänelle tärkeä ja on mielenkiintoista seurata hänen kehittymistään, Riveiro kertoo.

Tenho itse odottaa innolla tulevaa kautta FC Interissä.

- Olen kaivannut muutosta ja Inter tuo uusia kiinnostavia haasteita. Odotan etenkin harjoittelua Riveiron alaisuudessa ja toki myös europelit kiinnostavat, Tenho mainitsee.

FC Interin edustusjoukkue palaa joukkueharjoituksiin maanantaina 7.1., jolloin myös Tenho liittyy joukkueen mukaan.

Lisää uutisia