FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.00 // 1.1.2019

​SJK:n puolustaja paiskii töitä Suomi-futiksen eteen myös kentän ulkopuolella

​SJK:n puolustaja paiskii töitä Suomi-futiksen eteen myös kentän ulkopuolella

SJK:n puolustaja Dani Hatakka on myös Jalkapallon Pelaajayhdistyksen hallituksen jäsen. (Kuva: Juha Tamminen)

Dani Hatakka tekee töitä suomalaisen jalkapallon tilan edesauttamiseksi myös SJK:n ulkopuolella. Puolustajalla on takana ensimmäisen vuosi Jalkapallon Pelaajahdistyksen hallituksessa.

Ensimmäisenä vuonnaan JPY:ssä Hatakka on saanut toteuttaa myös yhdistyksen näkyvintä työtä eli vierailla huippusarjojen (Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen) joukkueiden pukukopeissa.

- Pukukoppikierrosten kautta koitamme nostaa tietoisuutta ja kysellä, miten voisimme vaikuttaa. Olen kyllä tykännyt siitä. Se on ollut opettavaista ja meillä on kasassa hyvä porukka siinä. Paljon on hommaa, että saisimme enemmän jäseniä ja sitä kautta pystyisimme vielä enemmän vaikuttaa omaan arkeemme niin naisissa kuin miehissä, Hatakka selitti.

JPY:llä on Hatakan mukaan neljä pääteemaa, jotka nousevat esiin koppikierroksilla. JPY vierailee kaikkien huippusarjojen kopeissa kauden aikana.

Yksi pääteemoista on kouluttaa ja valistaa pelaajia ottelumanipulaatiosta, joka halutaan kitkeä pois kotimaisesta jalkapallosta.

Yksi teema on pelaajan auttaminen urallaan, oli kyseessä sitten mikä tahansa ongelma. Jos pelaaja haluaa luoda kaksoisuran eli yhä pelata mutta tehdä samalla toisenlaisia töitä, JPY koittaa löytää ratkaisun.

Neljäs pointti kohdistuu yhteiskuntavastuuseen. JPY koordinoi Punainen kortti rasismille -kampanjaa.

- Näitä koitamme terävöittää, jotta saisimme kaikki mukaan tähän, kolmannen kautensa Seinäjoella aloittava Hatakka sanoi.

Päättyneellä kaudella hän vieraili Veikkausliigaan nousseen KPV:n pukukopissa. Kokkolalaisseuran toiminta vaikutti tuolloin erittäin hyvältä Ykkösen tasolle.

- Vähän katselin tiloja, ja siellä oli kyllä ammattimainen meininki ja kovia pelaajia. On tässä vähän sitä (nousua) odotettukin.

Lisää uutisia