AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.00 // 1.1.2019

​Antti Muurinen uskoo KuPS:n hankkiman lupauksen mahdollisuuksiin lyödä läpi

​Antti Muurinen uskoo KuPS:n hankkiman lupauksen mahdollisuuksiin lyödä läpi

Tommi Jyry pelaa alkavalla kaudella KuPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Seitsemän Suomen mestaruutta voittaneen valmentajan mukaan Tommi Jyryssä ja Urho Nissilässä on samankaltaisuuksia.

KuPS ilmoitti marraskuussa hankkineensa 19-vuotiaan keskikenttäpelaajan Tommi Jyryn HIFK:sta. Alkavalla kaudella Jyry hakee tililleen ensimmäistä kunnon kauttaan Veikkausliigassa.

Ensimmäiset liigaminuuttinsa nuorukainen lunasti HIFK:n paidassa kaudella 2017. Tuolloin vastuuta tuli kolmessa ottelussa 148 minuutin verran.

Jyryä tuolloin HIFK:ssa käskyttänyt valmentajalegenda, seitsemän Suomen mestaruutta luotsina voittanut Antti Muurinen pitää Jyryä taitavana pelaajana, jolla on mahdollisuus lunastaa paikkansa viime kauden pronssimitalistin riveissä.

- Ainakin KuPS:ssa häntä voisi jollain tavalla ehkä verrata Urho Nissilään, joka lähti ulkomaille ja jota kehuin aikoinaan kovastikin, Muurinen sanoo.

Nissilä siirtyi kesken viime kauden Belgian liigaan. Kuopion kultakutriksi nimetyn keskikenttämiehen viime esitykset Veikkausliigassa olivat väkeviä, vaikka joku saattoi aluksi epäillä savolaisen otteita tämän pienen koon takia.

Myös Jyry on pienikokoinen, vain 167-senttinen. Muurinen ei kuitenkaan näe sen koituvan ongelmaksi.

- Tommi on tosiaan pieni, ja moni ajattelee, ettei noin pieni pelaaja voi pärjätä. Hänellä on riittävä luonne, riittävä nopeus ja erittäin hyvä taitotaso, Muurinen kehuu.

- Hän joutuu totta kai pelaamaan usein yhden tai kahden kosketuksen peliä, koska joutuu selvästi välttämään fyysisiä kamppailuita siksi, etteivät hänen kilonsa riitä.

Muurinen odotti jo viime kaudella Jyryltä enemmän tehoja Ykkösen voittaneessa HIFK:ssa, jossa Jyry pelasi 24 ottelua ja teki yhden osuman.

- Hän on pelannut vähän liian pientä aluetta keskikentällä, joten hän voisi ottaa isompaa roolia. Olen iloinen Tommin puolesta, että hän on nyt päässyt suomalaiseen eurocup-joukkueeseen. Hänellä on mielestäni mahdollisuus murtautua KuPS:n joukkueeseen ja tämä on varmasti kehittymismahdollisuus liigan huippujoukkueessa. Nyt Tommin vaan pitää näyttää olevansa sen arvoinen, Muurinen linjaa.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara olisi halunnut Jyryn KuPS:aan jo viime kaudeksi, mutta pelaajalla oli vuosi jäljellä sopimusta HIFK:n kanssa. Jyryn nykyinen kontrahti keltapaitoihin on kolmevuotinen ja ulottuu kauden 2021 loppuun saakka.

Lisää uutisia