AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 27.12.2018

​Heikko kausi unohdettu SJK:ssa - "Sen ovat varmasti kaikki käsitelleet"

​Heikko kausi unohdettu SJK:ssa - "Sen ovat varmasti kaikki käsitelleet"

Dani Hatakalle alkava kausi SJK:ssa on uran kolmas. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:ssa ei voivotella pettymykseen päättynyttä Veikkausliigakautta 2018.

Tavoitteet vuoden 2015 Suomen mestarin SJK:n riveissä olivat korkealla ennen Veikkauliigakauden 2018 alkua. Oli selvää, että joukkue tähtää taisteluun mitaleista ja jopa mestaruudesta.

Kausi päättyi kuitenkin Pohjanmaalla pettymykseen, kun joukkueen sijoitus sarjassa oli vasta yhdeksäs. Eroa karsintoihin joutuneeseen ja niiden kautta Ykköseen tippuneeseen TPS:ään jäi vain kolme pistettä.

"Kerhon" puolustaja Dani Hatakka sanoo suoraan, ettei viime kausi tyydyttänyt lainkaan häntä tai joukkuetta. Vuoden aiheuttama pettymys on kuitenkin jo nielty, ja nyt suunta on kohti uutta, parempaa kautta.

- Olihan se aika karseaa kaikin puolin, eipä sitä nyt auta kaunistella. Mutta ei sitä nyt ole hirveästi miettinytkään. Kyllä se lomalla aika hyvin unohtui, mitä siellä oli tapahtunut. On hyvä, ettei se ole enää painanut mitenkään, Hatakka kertoi.

- Varmasti sen ovat kaikki käsitelleet, miettineet ja unohtaneet. Tuossa on tullut uusia miehiä valmennukseen ja pelaajistoon, niin on tullut uusia tuulia sitä kautta.

Hatakka, 24, pelasi viime kaudella vain 10 liigaottelussa. Kesä-heinäkuun sekä elokuun alun hän oli vammojen runtelema, mutta alku- ja loppukaudet rivissä.

- Ehkä noin puolet peleistä jäivät väliin vammojen takia, mutta istuin minä jonkun pelin penkilläkin.

Kolmannen kautensa Seinäjoella aloittava Hongan kasvatti on pelannut SJK:ssa laitapakkina ja topparina. Pakin paikka on alkujaan hänelle tutumpi, mutta työmyyrä ei pistä pahakseen keskilinjassa pelaamista.

- Molempia paikkoja olen tosiaan täällä pelannut. Se menee aina vähän jännästi: sitä kumpaa pelaa, niin sitä mieltää itsensä aina sen paikan pelaajaksi, Hatakka selitti.

Oli miten oli. Pelipaikalla ei ole niin väliä, kunhan minuutteja irtoaa. Pelaajan kannalta on totta kai helpompaa, jos omaa ruutua ei tarvitse vaihtaa pelistä toiseen.

- Ehkä sitä toivoisi, että saisi useamman pelin pelata samalla paikalla eikä ihan joka peliin vaihtuisi. Se on mielestäni aina vähän haastavaa, mutta toisaalta sillä ei ole niin väliä.

Lisää uutisia