FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.51 // 17.12.2018

​Erfan Zeneli etsii yhä seuraa, keskustelee muun muassa RoPS:n kanssa

​Erfan Zeneli etsii yhä seuraa, keskustelee muun muassa RoPS:n kanssa

RoPS:aa loppukauden 2018 edustanut Erfan Zeneli ei ole vielä päättänyt, missä pelaa ensi kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Erfan Zenelin ura saattaa jatkua Rovaniemellä. Se on kuitenkin kaikkea muuta kuin varmaa.

Veikkausliigan pitkäaikaisiin profiilipelaajiin lukeutuva laituri Erfan Zeneli ei ole vielä solminut sopimusta ensi kaudeksi. Viime loppukauden Rovaniemen Palloseurassa pelannut Zeneli, 31, kartoittaa yhä vaihtoehtojaan.

- Kaikki on auki. Puheita on, mutta mitään varmaa ei ole, Zeneli kertoo.

Hän kertoo keskustelleensa myös RoPS:n kanssa jatkosta.

- Olen kyllä jutellut heidänkin kanssaan. Katsotaan, mitä tässä tapahtuu.

Se on varmaa, että hän haluaa löytää seuran harjoituskauden aikana hyvissä ajoin ennen kauden alkamista, oli kyseessä sitten Veikkausliiga tai ulkomaat.

- Luulen, että haluan nyt pre-seasonille. En ole kahteen vuoteen ollut minkään joukkueen pre-seasonilla, niin haluan alusta lähtien saada hyvän kunnon, sitten pääsee hyvin heti alusta mukaan.

Tällä hetkellä viisinkertainen Suomen mestari pitää kuntoa ja pallotuntumaa yllä omatoimisesti. Myös pallollinen harjoittelu on vahvasti mukana viikottaisessa harjoitusrutiinissa. Zeneli käy pelaamassa useita kertoja viikossa Talin jalkapallohallissa. Paikalla on paljon tavoitteellisesti lajia pelaavia, joten hyvätempoiset pelit saadaan aikaiseksi.

- Kyllä me aika usein pelaamme sen 1,5-2 tuntia. Joskus käymme Talissa kolmesti viikossa, joskus neljästi, joskus lähes joka päivä. Vähän riippuu siitä miten porukka pääsee, Zeneli kertoo.

Hän pelasi päättyneellä kaudella RoPS:ssa 11 liigapeliä ja teki niissä kaksi maalia. Samalla hän pääsi vihdoin edustamaan kasvattiseuraansa edustusjoukkuetasolla. Hopeaa lappilaisseuran kanssa voittanut Zeneli muutti Rovaniemelle synnyinmaastaan Kosovosta ja muutti 12-vuotiaana Napapiiriltä Pietarsaareen.

- Oli oikea päätös, että menin sinne. Koko seura on tosi hyvä ja täynnä hyviä ihmisiä. Sain vapaasti keskittyä futikseen.

- Siellä oli paljon tuttujakin, ja oli hienoa nähdä heidät kaikki. Olen aina välillä miettinyt, että olen halunnut edustaa RoPS:aa, kun sinne ensimmäisen kerran muutimme Kosovosta. Toki kun isoveljeni pelasi siellä ensimmäisen Veikkausliigapelin, niin RoPS on ollut aina lähellä sydäntäni, Zeneli kehuu.

Erfanin isoveli Ridvan Zeneli debytoi Veikkausliigassa RoPS:n paidassa kaudella 1996 ja edusti rovaniemeläisiä myös kaudella 1997. Sen jälkeen hän pelasi FF Jarossa ja HJK:ssa - kuten Erfankin omalla urallaan.

Erfan Zeneli on edustanut Veikkausliigassa HJK:n ja RoPS:n lisäksi Veikkausliigassa myös FC Interiä (2016) ja SJK:ta (2017).

Viime kaudella Zenelin päätös seurakuvioista venyi ja venyi ennen RoPS:n kanssa tehtyä sopimusta.

- Odotin jotain eri juttuja enkä tarttunut itse ajoissa. Kyllä joukkueita oli, mutta ei sellaisia mitä itse halusin, hän avaa.

Lisää uutisia