AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 12.12.2018

​Luottopelaajan lähtö kirpaisi - VPS:llä iso haaste löytää korvaaja

​Luottopelaajan lähtö kirpaisi - VPS:llä iso haaste löytää korvaaja

Sebastian Strandvall toivoo VPS:n saavan kasaan iskukykyisen joukkueen kaudelle 2019. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honkaan siirtyneen Juha Hakolan korvaaminen on VPS:lle iso haaste, sanoo vaasalaisten kapteeni Sebastian Strandvall.

Joulukuun lomaileva Vaasan Palloseura menetti yhden runkopelaajistaan kauden päätteeksi, kun Juha Hakola jätti Vaasan taakseen ja siirtyi kotikaupunkinsa Espoon ykkösjoukkueeseen FC Honkaan.

Hakola, 31, pelasi Vaasassa kaksi viime kautta ja teki 63 pelaamassaan Veikkausliigan ottelussa yhdeksän maalia.

VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall myöntää, ettei Hakolan kaltaisen laitapelaajan korvaaminen ole seurajohdolle helppo tehtävä.

- Tuntuu kyllä isolta menetykseltä. Tehokas kaveri, joka sopi älyttömän hyvin meidän organisaatioon. Honka saa hänestä kyllä kultakimpaleen. Juha on 31-vuotias, mutta kropaltaan kuitenkin sellainen 25-vuotias. Viime vuodet hän on pysynyt hyvin kunnossa ja kehittänyt myös omia fyysisiä puoliaan, Strandvall kehuu.

- Sen lisäksi hän on hyvä kaveri kopissa ja kopin ulkopuolella.

Samalla kippari muistuttaa, että näin asiat joskus menevät jalkapallossa. Pelaajia tulee ja menee, ja lähtijät on pystyttävä paikkaamaan.

- Jos menettää noin kovan pelurin, niin haaste sitten siinä, että löytää jonkun hyvän paikkaajan. Se ei ole aina helppoa, mutta se pitää vaan tehdä eikä jäädä murehtimaan.

"Vepsulla" on kasassa 20 pelaajasopimusta kaudelle 2019. Joukkueeseen haetaan Strandvallin käsityksen mukaan vielä selviä vahvistuksia.

- Meille on ensinnäkin jäämässä viime vuodesta erittäin hyvä runko. Siihen on tullut pari uutta sopimusta ja nyt marraskuussa mukani oli muutama testipelaaja, mutta vielä ei ole tiedotettu sopimuksista. Käsitykseni on, että joukkueen kokoamisessa voi kestää pidempään tällä kaudella. Tai niin aistin, koska pitää vähän suunnitella niitä värväyksiä, milloin ne tehdään ja koska sopimukset alkavat, Strandvall sanoo.

Sopimuksien alkamisajat määrittyvät mm. seuran taloudellisen tilanteen mukaan.

VPS palaa joukkueharjoitusten pariin 4. päivä tammikuuta.

- Varmasti mennään jonkin aikaa vielä tammikuussa (harjoituksissa) tällä meidän ydinryhmällä, omat akatemiapelaajat siinä mukana. Sekin on hyvä, että akatemiapelaajat saavat hyvän mahdollisuuden näyttäytyä meidän treeneissä. Toivottavasti joku heistä nousee edustuksen vakiorinkiin. On tärkeää saada heitä mukaan, Strandvall alleviivaa.

- Toisaalta sitä toivoo, että saadaan värvättyä hyviä pelimiehiä muualtakin. Täsmähankintoja, maalivahtia, kärkeä ja mitä siihen nyt tarvitaankaan, ehkä laitureita. Sitä toivoo aina, että seura löytää rahaa ja tukijoita, jotta voimme kilpailla hyvistä sijoituksista ensi vuonna.

VPS:n viime kauden paras maalintekijä, 10 osumaa paukuttanut Strandvall solmi aiemmin tänä vuonna kaksivuotisen jatkosopimuksen seuran kanssa. Strandvallia kosiskeltiin kesällä pelaamaan myös Suomen ulkopuolelle, mutta kokenut keskikenttämies päätti jäädä perheineen Vaasaan.

Lisää uutisia