FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.50 // 10.12.2018

Lucas Lingman tulevaisuudestaan - ”Pidetään arvoitusta yllä”

Lucas Lingman tulevaisuudestaan - ”Pidetään arvoitusta yllä”

Kuva: Juha Tamminen

Lucas Lingman pelasi kaudella 2018 yhtä vaille kaikissa Veikkausliigan 33 ottelusta. 20-vuotias viimeisteli RoPS:lle viisi maalia ja syötti neljä.

Lucas Lingman debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2015 HJK:n paidassa. Hän pelasi kolmella ensimmäisellä liigakaudellaan Klubin kanssa yhteensä 21 ottelussa. 2018 oli siis keskikenttäpelaajalle todellinen läpimurtovuosi.

- Kausi oli sekä minulle että joukkueelle aika täydellinen. En olisi voinut parempaa odottaa. HJK oli omaa tasoaan ja me taas ylitimme kaikkien odotukset, Lingman kertaa.

- Henkilökohtaisesti sain mitä tavoittelin, eli peliaikaa. Meni hyvin ja koen, että kehityin kauden mittaan. Minulla oli alla aika vaikea talvi. Yllätyin siitä, kuinka paljon pystyin pelaamaan, pysyin kunnossa. Minulla on ollut pieniä loukkaantumisia viime vuosina, hän jatkaa.

Lingman kirjoitti RoPS:n kanssa tammikuussa 2018 1+2-muotoisen sopimuksen. Nuori on myös avoimesti puhunut tavoitteistaan edetä kansainvälisille kentille lähitulevaisuudessa. Mitä on siis tänä talvena edessä - jatko napapiirillä vai lähtö muualle?

- Odotetaan nyt mitä RoPS julkaisee. Saa nähdä, pidetään arvoitusta yllä, Lingman naurahtaa salaperäisesti.

- Tietysti toivon, että tarjouksia tulisi ja sitten asia on RoPS:sta kiinni. Haluan jossain vaiheessa päästä haastamaan itseäni jossain isommassa sarjassa. Voi olla, että se tapahtuu nyt, tai voi olla, että ei. Se on täysin selvää, että jos pelaan Suomessa ensi kaudella, niin se on RoPS:ssa, nuori vakuuttaa.

Lisää uutisia